Site icon NewsIT

Καιρός: Καυτό και το δεύτερο 10ήμερο του Ιουλίου – Από Παρασκευή σταματούν τα μελτέμια και ανεβαίνει η θερμοκρασία

09.07.2024 | 11:41
Καιρός: Καυτό και το δεύτερο 10ήμερο του Ιουλίου – Από Παρασκευή σταματούν τα μελτέμια και ανεβαίνει η θερμοκρασία

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ/ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παρατεταμένη ζέστη αναμένεται όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, αφού σταδιακά όλες οι προγνώσεις για τον καιρό συγκλίνουν πως έρχεται ένα νέο κύμα παρατεταμένης ζέστης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το νέο κύμα ζέστης θα έχει χαρακτηριστικά καύσωνα, ενώ προς το τέλος αυτής της εβδομάδας ο καιρός θα είναι ακόμα πιο ζεστός, καθώς υποχωρούν τα μελτέμια. 

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς έκανε μια ανάρτηση στην οποία κάνει λόγο για ζέστη και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

«Παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Παρότι δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή» αναφέρει.

Συνεχίζει λέγοντας πως: «Ανάσα δροσιάς θα έχουν μόνο οι ανατολικές περιοχές που επηρεάζονται από το μελτέμι, κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη».

«Από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα» καταλήγει. 

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Παρότι δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Ανάσα δροσιάς θα έχουν μόνο οι ανατολικές περιοχές που επηρεάζονται από το μελτέμι, κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη.

Από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version