Ελλάδα

Καιρός – Κολυδάς: Ξεροβόρι, κρύο και μονοψήφιες θερμοκρασίες στην Αθήνα από την Τετάρτη

Ο Κολυδάς, αντίθετα με τον Μαρουσάκη, δεν κάνει λόγο για χιόνια

Πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς Κελσίου «βλέπει» ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος αναλύει με ανάρτησή του στο Twitter την επερχόμενη κακοκαιρία.

Η θερμοκρασία θα πέσει έως και 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα είναι περίπου 3 έως 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ο Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει πως οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι την Κυριακή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αντίθετα με τον συνάδελφό του Κλέαρχο Μαρουσάκη ο κ. Κολυδάς δεν κάνει καμία αναφορά σε χιόνια και κάνει λόγο για ξεροβόρι, δηλαδή βόρειος άνεμος χωρίς βροχές ή χιόνια. 

«Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτής της εβδομάδας στη χώρα μας θα είναι η επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών κατά 3 έως και 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα» αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Μεσοσταθμικά η μέγιστη θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς σε σχέση με τις σημερινές τιμές» συμπληρώνει.

Και τονίζει: «Ειδικότερα στην Αθήνα από την Τετάρτη και μετά θα επικρατήσουν μονοψήφιες μέγιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ αργότερα υπάρχει τάση να ανέβουν».

 

«Τα ποσά υετού από την Πέμπτη και μετά θα είναι λίγα, ενώ θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βοριάδες που τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ» καταλήγει. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4