Σάββατο, 5 Οκτ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Λιακάδα και 19 βαθμοί πριν την… ψυχρή εισβολή

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου

Καλός, με λιακάδες και θερμοκρασία μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου ο καιρός σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Τις πρωινές ώρες, κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη, όταν το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει δραματικά, ο υδράργυρος θα πέσει 10 με 12 βαθμούς και θα ξεκινήσει η… ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία. Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες μέρες του 2016.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για τις επόμενες μέρες

Η ψυχρή εισβολή από τη Ρωσία θα επηρεάσει την ανατολική, κεντρική και βόρεια χώρα, με βροχές, χιονόνερο και χιόνια όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε πεδινές περιοχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η μεγάλη, απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο υδράρυγος θα κάνει… βουτιά 10 με 12 βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες που είχαμε μέχρι τώρα, που σημαίνει πως από τους 17 με 19 βαθμούς θα πέσει στους 7 με 8! Στο Αιγαίο, οι βοριάδες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα, αφού η έντασή τους θα φτάσει με 7 με 8 μποφόρ!

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την επιδείνωση του καιρού

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται στις 2-3 Ιανουαρίου, όταν τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Αλλά τις μέρες που θα ακολουθήσουν αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, αυτή τη φορά με περισσότερες βροχές και από τα δυτικά. Όσο για το πότε θα ξαναδούμε… ανοιξιάτικη μέρα; Από την Άνοιξη!

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 28.12.2015 – Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική – Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ασθενείς. Θερμοκρασία: από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 29-12-2015 – Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και την Κρήτη και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε