Τετάρτη, 31 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Καιρός: Με πτώση της θερμοκρασίας και μποφόρ θα μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος

Καιρός: Με πτώση της θερμοκρασίας και μποφόρ θα μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπορεί ο φετινός Ιούλιος να ξεκίνησε με καύσωνα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα μας «αποχαιρετήσει» με βορειαδάκι και αν βγουν σωστές οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για τον καιρό, δε θα αντιμετωπίσουμε καύσωνα, τουλάχιστον το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των επόμενων ημερών, τα μποφόρ θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει μια άνοδος της θερμοκρασίας, όχι όμως σε επίπεδα καύσωνα.

Για αύριο Τετάρτη (31/7/24) οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να φτάσουν τα 7, τοπικά ακόμα και τα 8 μποφόρ. Έτσι, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα, φτάνοντας στα βόρεια μέχρι τους 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 ενώ στα νησιά το θερμόμετρο δε θα δείξει πάνω από 34 με 36 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική, που επίσης θα φυσάει αέρας έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 35 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλονίκη δε θα ξεπεράσει τους 34…

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, παρόμοιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και την πρώτη ημέρα του Αυγούστου, με μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας…

Δείτε στο παρακάτω γραφικό του windy, live την εξέλιξη των ανέμων:

«Πορτοκαλί» συναγερμός για πυρκαγιές

Δυστυχώς βέβαια, ο αέρας εκτός από ανάσες δροσιάς, φέρνει και κίνδυνο για πυρκαγιές, ο οποίος την Τετάρτη (31/7/24) θα είναι πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, σε πέντε Περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε «πορτοκαλί» συναγερμό θα είναι:

-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
-Περιφέρεια Κρήτης
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις