Τετάρτη, 4 Σεπτ.
33oC Αθήνα

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες η πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες η πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη (4.9.24) καθώς προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη (10.9.24).

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X για τον καιρό των επόμενων ημερών ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, «σήμερα κυρίως στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, οι οποίες θα είναι πιθανόν ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα, το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπεται αστάθεια στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

Το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι έως το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Για την Κυριακή, στην Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές βροχές, κατά διαστήματα και από το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξει περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Για την επόμενη Δευτέρα (9.9.24) και την Τρίτη (10.9.24), σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και το οποίο είναι το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Όπως επισημαίνει, όλες τις μέρες θα πνέουν άνεμοι έντασης 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις