Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή θα κυλήσει η εβδομάδα

Καιρός: Με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή θα κυλήσει η εβδομάδα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε άκρως «φθινοπωρινούς και βροχερούς ρυθμούς θα κυλήσει η εβδομάδα αυτή και θα χαρακτηριστεί από θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις κανονικές για την εποχή», σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό που κάνει στο newsit.gr η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του Σεπτέμβρη είναι πλέον παρελθόν… Ο καιρός έχει δροσίσει αρκετά καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ειδικά σε ορεινές περιοχές, το σκηνικό είναι χειμωνιάτικο αντί για φθινοπωρινό, αφού καταγράφονται σε αρκετές περιοχές μονοψήφια στις τιμές νωρίς το πρωί αλλά και αργά το βράδυ.
Την Τρίτη φαίνεται ότι στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Ελλάδα -Θεσσαλία, Σποράδες κεντρική βόρεια Εύβοια- αλλά και σε περιοχές της κεντρικής δυτικής Μακεδονίας, προβλέπονται βροχές.

Οι βροχές αυτές θα είναι μέτριας έντασης αλλά στα βορειοδυτικά – σε Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, Βόρειο Ιόνιο αλλά και στην ανατολική Θεσσαλία- οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως το βράδυ.

Και την Τετάρτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός, όπου προβλέπονται βροχές όχι μόνο στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Στην Αθήνα θα δούμε και εδώ βροχές και κάποιες καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα του νόμου. Ισχυρές προβλέπονται καταιγίδες στο Ιόνιο, σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια αλλά και σε τμήματα της Χαλκιδικής και της ανατολικής  Θεσσαλίας καθώς και στην δυτική Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος.

Το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη πλην της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου  στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος. Αυτό το βροχερό σκηνικό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και την Πέμπτη και την Παρασκευή και το Σάββατο αλλά την Κυριακή θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Η ένταση των φαινομένων από την Πέμπτη και μετά θα είναι πιο ήπια καθώς οι καταιγίδες φαίνεται να περιορίζονται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ενώ οι βροχές που θα απασχολήσουν το λεκανοπέδιο είναι ασθενής βροχές με ψιλόβροχο την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πέφτουν τα μποφόρ στο Αιγαίο – Χαμηλή η θερμοκρασία

Οι θάλασσες θα είναι καλοταξιδες αυτή την εβδομάδα και δεν θα ξεπεράσουν τα πέντε με έξι μποφόρ. Στο Ιόνιο από τη μεριά θα πνέουν νοτιοδυτικοί και στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στη βόρεια Ελλάδα θα φτάνει το μεσημέρι στους 23 με 24 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα στους 25, σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και γενικά σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει 27 με 28.

Στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα κοντά στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού στο γραφικό του Windy:

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 17/9/24

Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα πιθανώς στα δυτικά το βράδυ να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από βόρειες με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και τα νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ηπειρωτικά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αρχικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στη Μαγνησία και τις Σποράδες και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις