Τετάρτη, 31 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Καιρός: Μικρή ανάσα δροσιάς και νέα άνοδος από την Παρασκευή – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Καιρός: Μικρή ανάσα δροσιάς και νέα άνοδος από την Παρασκευή – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Μικρή ανάσα δροσιάς θα επικρατήσει από σήμερα Τετάρτη (31.7.2024) σε όλη τη χώρα, ωστόσο ο καιρός τις πρώτες μέρες του μήνα θα θυμίζει καύσωνα, καθώς οι θερμοκρασίες από το Σάββατο θα παρουσιάσουν νέα άνοδο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού σήμερα και αύριο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και τοπικά θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ. 

Παράλληλα, σήμερα Τετάρτη είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις παρακάτω περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Την Παρασκευή οι άνεμοι θα κοπάσουν με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να αγγίξει και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 01-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και κεντρικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 και τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις