Site icon NewsIT

Καιρός: Μήνυμα του 112 σε όλη την Πελοπόννησο – Πότε θα βρέξει στην Αθήνα

31.08.2024 | 12:11
Καιρός: Μήνυμα του 112 σε όλη την Πελοπόννησο – Πότε θα βρέξει στην Αθήνα

Βροχή στην Αθήνα, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024. (ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται εντός της ημέρας στην Πελοπόννησο, αλλά και στην Αθήνα, ενώ στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ήχησε 112 σε όλη την Πελοπόννησο κάνοντας λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι. 

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού επικαιροποιήθηκε το μεσημέρι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ όπως όλα δείχνουν τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο και γι’αυτό ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία 112.

Μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην Πελοπόννησο και αναφέρει: «Επείγουσα ειδοποίηση. Στην Πελοπόννησο από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρώτες βραδινές θα εκδηλωθούν βροχές & καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

1. Έως αργά το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού). Επισημαίνεται ότι η ραγδαιότητα των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο.

2. Πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τοπικά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά).

Μeteo: Τρίτη μέρα αστάθειας

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο, τρίτη ημέρα της καιρικής αστάθειας που ενισχύεται από την παρουσία ψυχρής λίμνης, το κέντρο της οποίας εντοπίζεται πλέον στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. 

Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής. 

Ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι (12:00 – 15:00) του Σαββάτου 31/08


Ο υετός που αναμένεται το απόγευμα (15:00 – 18:00) της Σαββάτου 31/08

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31-33 °C στα ηπειρωτικά και τους 29-32 °C στις νησιωτικές περιοχές ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται όμως ότι κατά τις ώρες εκδηλώσεις καταιγίδων οι άνεμοι θα συνοδεύονται ενδεχομένως από ισχυρές ριπές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version