Σάββατο, 31 Αυγ.
25oC Αθήνα

Καιρός: Νέα καταιγίδα το μεσημέρι στην Αττική, πού θα βρέξει σήμερα – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Καιρός: Νέα καταιγίδα το μεσημέρι στην Αττική, πού θα βρέξει σήμερα – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και σήμερα Σάββατο (31.8.2024), καθώς – όπως όλα δείχνουν – ο Αύγουστος φεύγει με εντυπωσιακό τρόπο, συνοδευόμενος από μπουρίνια και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα με μπουρίνια και καταιγίδες το πρωί στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

Από το μεσημέρι οι βροχές θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα – και την Αττική – και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν στην Αττική περίπου στη 1 το μεσημέρι.

Ειδικότερα, ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

 

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο:

1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις