Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Καιρός: Ο Ιούνιος φέρνει την πρώτη ζέστη του καλοκαιριού – Η πορεία της θερμοκρασίας μέρα με τη μέρα

Καιρός: Ο Ιούνιος φέρνει την πρώτη ζέστη του καλοκαιριού  – Η πορεία της θερμοκρασίας μέρα με τη μέρα
ΦΩΤΟ Eurokinissi

«Έρχεται από την Δευτέρα έως την Τετάρτη η πρώτη ζέστη του καλοκαιριού στη χώρα μας» λέει στο newsit.gr ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Ο γνωστός μετεωρολόγος περιγράφει τη σταδιακή κλιμάκωση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή (31.05.2024).

«Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς και περιορίζεται η αστάθεια. Και το μεσημέρι της τελευταίας ημέρας του Μαΐου θα υπάρξουν κάποιες μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη», λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Το Σάββατο 1η Ιουνίου, όπως μας εξηγεί «το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, και 30-32 στα ηπειρωτικά. Θα είναι ουσιαστικά το πρώτο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο». Ενώ όσον αφορά στην Κυριακή 2 Ιουνίου «θα είναι ακόμα πιο ζεστή, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα για τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει και τους 35. Γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγα σύννεφα το μεσημέρι».

Το «φουλ» του πρώτου καλοκαιριού, όμως, έρχεται, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο «από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη που θα είναι η πρώτη ζέστη του καλοκαιριού».

Ειδικότερα, «η Αττική θα έχει θερμοκρασία τη Δευτέρα 35, την Τρίτη και την Τετάρτη θα δει η πρωτεύουσα ακόμα και 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα ανέβει στις συνηθισμένες περιοχές στην Θεσσαλία, αλλά όχι στα νησιά που θα είναι λίγο χαμηλότερα η θερμοκρασία».

Ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι «την Πέμπτη φαίνεται να υπάρχει μια κάμψη θερμοκρασίας από τα βόρεια και πάμε στο σαββατοκύριακο των εκλογών με θερμοκρασία στην Αττική ενδεικτικά στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου».

Όπως μας αναλύει τα δεδομένα του καιρού, μιλώντας στο newsit.gr «οι άνεμοι παίζουν βασικό ρόλο. Όταν θα είναι νοτιάδες την Παρασκευή και το Σάββατο, η αίσθηση της θερμοκρασίας θα είναι καλή».

Αλλά «τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν θα επικρατεί νότιος άνεμος και γι’ αυτό θα φτάσουμε στην Αττική στους 35 – 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια τμήματα βέβαια λόγω της αύρας της θάλασσας, θα είναι κάπως καλύτερα».

Μάλιστα επισημαίνει, ότι «επειδή είναι η πρώτη ζέστη και τα κτίρια ακόμα δεν έχουν ζεσταθεί, το αίσθημα της ζέστης δεν θα είναι τόσο τραγικό», ενώ αναφερόμενος στη σύγκριση με άλλες αρχές Ιουνίου στην χώρα μας, εξηγεί ότι «για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, οι τιμές του υδραργύρου είναι σχετικά υψηλές.

Το ρεκόρ της Αθήνας στους 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πρωτεύουσα είχε και 40άρια τον Μάιο», καταλήγει, μιλώντας στο newsit.gr, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις