Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Καιρός: Ο πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και στην Αττική την Τετάρτη, η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Καιρός: Ο πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και στην Αττική την Τετάρτη, η πρόγνωση των επόμενων ημερών
eurokinissi

Μετά τον 15θημερο εξαντλητικό καύσωνα ο καιρός αλλάζει εντυπωσιακά καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη την χώρα, ακόμη και στην Αττική.

Άλλωστε η διαφορά φάνηκε από την Τρίτη καθώς ο καιρός ήταν βροχερός στην βόρεια Ελλάδα και ισχυρές καταιγίδες χτύπησαν την κεντρική Μακεδονία και την Θράκη, ενώ έπεσε χαλάζι στην Αλεξανδρούπολη.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και αύριο Τετάρτη (24/07/2024) σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ αναμένεται να βρέξει τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές τις καταιγίδες να είναι και επικίνδυνες, όπως έχει επισημάνει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στο Facebook που έκανε λόγο για πολικό αεροχείμαρρο.

«Μετά από τον εξαντλητικό και 15νθήμερο περίπου καύσωνα, ενεργοποιείται η μεταφορά ψυχρότερου αέρα στην περιοχή μας με τη βοήθεια του πολικού αεροχείμαρρου (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να παρουσιάσει πτώση τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο η πτώση της θερμοκρασίας (η οποία δυστυχώς δεν θα διαρκέσει πολύ) εκτός από τις ανάσες δροσιάς θα προκαλέσει δυνητικά και επικίνδυνες καταιγίδες» σημειώνει.

Η πρόγνωση της Τετάρτης (24/07/2024) σε ΕΜΥ και Meteo

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός στη κεντρική Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε Live την πορεία του καιρού

Σύμφωνα με το meteo την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στη Μακεδονία θα είναι περισσότερες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εντονότερα φαινόμενα στα ανατολικά τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας. Αυξημένη είναι οι πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 22 έως 35-37, στη Θεσσαλία από 23 έως 37-38, στην Ήπειρο από 22 έως 35-36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 24 έως 36-38 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά 39, στα Επτάνησα από 23 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 35-36, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 24 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Στα πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια και στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 34 βαθμούς.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Την Πέμπτη (25/07/2024) στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά. Βελτίωση από το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου και τα νότια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (26/07/2024) προβλέπεται αρχικά ενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από νωρίς το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στην ηπειρωτική χώρα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (27/07/2024) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (28/07/2024) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις