Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Καιρός: Πάνω από τους 38 βαθμούς ο υδράργυρος μέχρι και την Τρίτη – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες

Καιρός: Πάνω από τους 38 βαθμούς ο υδράργυρος μέχρι και την Τρίτη – Οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες
Eurokinissi

Σταθερά πάνω από τους 38 βαθμούς Κελσίου θα είναι η μέση μέγιστη θερμοκρασία από αύριο Παρασκευή (19.7.24) μέχρι και την Τρίτη (23.7) καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται αμείωτος, όπως προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ ο υδράργυρος θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για τον καύσωνα, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα έως και την Πέμπτη (25.7.24) έχει ως εξής:

Την Παρασκευή στους 39 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο στους 37 βαθμούς. Την Κυριακή στους 39 βαθμούς. Τη Δευτέρα στους 39. Την Τρίτη στους 38. Την Τετάρτη στους 37 και την Πέμπτη στους 35.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, η θερμοκρασία θα είναι έως και έναν με δύο βαθμούς υψηλότερη.

Επίσης, στις ορεινότερες περιοχές (για παράδειγμα σε 500 έως 1.000 μέτρα υψόμετρο) η θερμοκρασία θα είναι τρεις με έξι βαθμούς χαμηλότερη αλλά με πιο αυξημένη την σχετική υγρασία όταν δεν φυσά βοριάς.

Σημειώνεται ότι η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη (μέγιστες τιμές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου) θα διατηρηθούν στη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις