Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο εκτός από την Κρήτη

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο εκτός από την Κρήτη
Eurokinissi

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ την Κυριακή του Πάσχα το σούβλισμα του οβελία θα γίνει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο newsit.gr η μεταβολή του καιρού με λίγες βροχές, δεν θα εμποδίσει τα σχέδια των εξοδούχων του Πάσχα.

Όπως αναφέρει, μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε Ανάσταση με ομπρέλες αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστεί η μετακίνηση των εξοδούχων από τα καιρικά φαινόμενα.

Το προγραμματισμένο σούβλισμα του οβελία θα ολοκληρωθεί ακόμα και αν χρειαστεί σε κάποιες περιοχές το απόγευμα να αναζητηθεί… υπόστεγο.

Την Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε βροχή στη Δυτική Ελλάδα, αλλά θα βρέξει στα βόρεια της χώρας, κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι δυτικοί στα νότια πελάγη και στα Κύθηρα και θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των εκδρομέων.

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγα σύννεφα και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και στα ηπειρωτικά θα δούμε 27αρια.

Πού θα βρέξει

Το Μεγάλο Σάββατο περιμένουμε μια μικρή μεταβολή του καιρού. Θα βρέξει και στα δυτικά και στη βόρεια Ελλάδα και το σύστημα αυτό φαίνεται να κατεβαίνει νοτιότερα, να δίνει δηλαδή βροχές και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και στο Αιγαίο.

Κάποιες βροχές θα υπάρξουν στην Αθήνα προς το απόγευμα. Το σύστημα αυτό συνεχίζει να κινείται προς τα νότια, μέσα στο βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το βράδυ της Ανάστασης μπορεί να βρέχει ακόμη σε κάποια νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα πέσει λιγάκι στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα κατά δύο βαθμούς.

Με ήλιο το σούβλισμα εκτός από την Κρήτη

Την Κυριακή του Πάσχα κατά τις πρωινές ώρες ενδέχεται να βρέχει ακόμα στο νότιο Αιγαίο στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Βέβαια στη συνέχεια θα έχει βελτιωθεί ο καιρός με εξαίρεση την Κρήτη. Την εμφάνισή τους θα κάνουν κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες σε ορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου κατά το απόγευμα.

Η βόρεια Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τον καιρό. Βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις