Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική, μήνυμα από το 112 – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική, μήνυμα από το 112 – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Eurokinissi

Για ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης (4.7.24) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες προειδοποιεί με μήνυμά του το 112.

«Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού. Παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο, επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα θα επηρεάσουν: Την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. 

Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στη Λήμνο

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λήμνο στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης. Καταιγίδα αλλά και κεραυνοί έπληξαν το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου.

«Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης (30 τόνοι ανά στρέμμα ανά ώρα) η οποία συνοδεύεται από κεραυνούς, ο Δήμος Λήμνου καλεί τους  πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Λήμνου.

Εντυπωσιακός υδροσίφωνας στη Χαλκιδική

Στην περιοχή της Χαλκιδικής η κεραυνική δραστηριότητα ήταν έντονη και το πρωί της Πέμπτης στην παραλία της Σάρτης, καταγράφηκε ένας εντυπωσιακός υδροσίφωνας.

Δέσποζε μέσα στη θάλασσα, δημιουργήθηκε ένα θέαμα πραγματικά μοναδικό και όσοι ήταν τυχεροί έσπευσαν να το καταγράψουν.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις