Κυριακή, 30 Ιουν.
32oC Αθήνα

Καιρός: «Πρωταθλήτρια» στους θυελλώδεις ανέμους η Κάρυστος – Ξεπέρασαν τα 130 χλμ. οι ριπές στο Αιγαίο

Καιρός: «Πρωταθλήτρια» στους θυελλώδεις ανέμους η Κάρυστος – Ξεπέρασαν τα 130 χλμ. οι ριπές στο Αιγαίο
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το απίστευτα μεγάλης έντασης μελτέμι στο Αιγαίο ήταν σήμερα Σάββατο (29.06.2024)  το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, με την ένταση του ανέμου να ξεπερνά τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Μάλιστα η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που ανέφερε, πως κατά τη διάρκεια της ημέρα οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με υψηλά μποφόρ σε μεγάλα τμήματα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι μεγαλύτερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στην Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες την Τήνο  και στην Πάρνηθα- που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά.

Ειδικότερα, η υψηλότερη μέγιστη ριπή ανέμου το Σάββατο 29/06 σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου με 132 km/h, ακολουθεί η Τήνος με 113 km/h, και η Πάρνηθα (στα 1200μ.) με 106 km/h.

Στον πίνακα που ακολουθεί, δείτε τις οκτώ υψηλότερες μέγιστες ριπές.

Και την Κυριακή οι άνεμοι θα είναι ισχυροί

Οι άνεμοι δε θα κοπάσουν ούτε αύριο Κυριακή καθώς σύμφωνα με το meteo, θα πνέουν στο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι. 

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας και ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς), 22 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 36 βαθμούς), 22 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 24 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι έως 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Ηλιοφάνεια αναμένεται και στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και τις απογευματινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις