Κυριακή, 25 Αυγ.
30oC Αθήνα

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από την επόμενη εβδομάδα – Έως 33 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από την επόμενη εβδομάδα – Έως 33 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα

Η επιστροφή στις φυσιολογικές, για την εποχή, θερμοκρασίες έρχεται από την προσεχή εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου, η οποία μιλώντας στο newsit.gr, κάνει λόγο και για αστάθεια του καιρού, που θα φέρει βροχές από την ερχόμενη Πέμπτη (29.08.24)ακόμα και στην Αθήνα.

«Από τη νέα εβδομάδα περιμένουμε μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ υψηλών  θερμοκρασιών, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, να πλησιάσουν τη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες από τη Δευτέρα και στη συνέχεια», επισημαίνει για τον καιρό των επόμενων ημερών η Χριστίνα Ρήγου.

Και συνεχίζει, εξηγώντας ότι «αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία σταδιακά μέσα στην εβδομάδα, μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα έντονης ζέστης, θα αρχίσει να πέφτει καθημερινά σταδιακά και να τείνει να πλησιάσει από την Τετάρτη και μετά, τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Μετά από τρεις σχεδόν μήνες μιλάμε για φυσιολογικές θερμοκρασίες στη χώρα, δηλαδή από τους 37, 38 βαθμούς κελσίου που ήρθαμε αντιμέτωποι τώρα το Σαββατοκύριακο θα πέσει η θερμοκρασία κοντά στους 32, 33 και 34°C, απλά θα είναι περισσότερες οι περιοχές πλέον όπου ακόμα και στις ορεινές που ο υδράργυρος θα είναι έως 30 βαθμούς, από τους 36°C που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες και γενικότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Εξίσου σημαντική πληροφορία που μας δίνει η κυρία Ρήγου, είναι ότι «θα αρχίσει να μαλακώνει και η ζέστη νωρίς το πρωί. Αυτή η ψυχρή αέρια μάζα εκτός από την θερμοκρασία που θα την ομαλοποιήσει, θα δούμε ότι θα φέρει και μία αστάθεια στη χώρα που κυρίως από την Πέμπτη και μετά θα συνδυαστεί με κάποιες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στο Ιόνιο, στην ηπειρωτική χώρα και στην Εύβοια, κυρίως στα ορεινά όπου θα σημειωθούν και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες».

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου γενικά θα είναι πιο εξασθενημένοι, συγκριτικά με το Σαββατοκύριακο που πνέουν στα 6 τοπικά και 7 μποφόρ στο Αιγαίο βοριάδες, καθώς θα υποχωρήσουν σε εντάσεις μέχρι 4-5 το πολύ 6 μποφόρ στο Αιγαίο».

Και προσθέτει για την διαφοροποίηση και στις τιμές του υδραργύρου. «Η θερμοκρασία εδώ στην Αθήνα φαίνεται να ομαλοποιείται σταδιακά μέσα στην εβδομάδα και να φτάνει κοντά στους 32 με 33 βαθμούς προς το τέλος της εβδομάδας. Το επόμενο δηλαδή Σαββατοκύριακο θα έχει και λίγο από καλοκαίρι θερμοκρασιακά και λίγο από φθινόπωρο, καθώς μπαίνει ο Σεπτέμβρης και φαίνεται ότι μπαίνει με λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες από αυτές που βιώνουμε τώρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις