Κυριακή, 13 Οκτ.
22oC Αθήνα

Καιρός: «Πτώση της θερμοκρασίας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα» λέει ο Κολυδάς – Έρχονται βροχές

Καιρός: «Πτώση της θερμοκρασίας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα» λέει ο Κολυδάς – Έρχονται βροχές
EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας

«Μετά από πολύ χρονικό διάστημα προβλέπεται να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με διάρκεια και με τιμές κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή», όπως έκανε γνωστό σήμερα, Κυριακή (13.10.24) ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) για τον καιρό των επόμενων ημερών. 

«Οι βροχές της Κεντρικής Μεσογείου – που εκεί θα είναι πολλές και έντονες – μας δίνουν μία ελπίδα και σε μας» έγραψε μεταξύ άλλων».

Τέλος, διευκρίνισε ότι όπως δείχνουν τα προγνωστικά, οι περιοχές που θα ωφεληθούν στη χώρα μας θα είναι για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».

Ο καιρός τη Δευτέρα

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο, Δευτέρα (14.10.24) στις περισσότερες περιοχές της χώρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται σχεδόν αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν στην νότια Πελοπόννησο να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία 18 έως 25 με 27 και τοπικά στην Κρήτη τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Σχεδόν αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις