Με καλό καιρό κύλησε η σημερινή ημέρα, Μεγάλη Παρασκευή (18.04.25) με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σε ολόκληρη τη χώρα, παρά τη μικρή πτώση που σημείωσε σε σχέση με χθες.
Χαρακτηριστική του ανοιξιάτικου καιρού ήταν η θερμοκρασία που καταγράφηκε στη Νεάπολη Λασιθίου, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 29,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Μeteo.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολούθησαν η Αγία Τριάδα Φθιώτιδας και η Ελευσίνα, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 27,7 βαθμούς Κελσίου.
Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες έως τις 17:10 της Μεγάλης Παρασκευής 18/04, ενώ στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες τιμές από 524 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο
Σύμφωνα με το Meteo, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα. Πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες υπάρχει στα νησιά της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Χίου και της Λέσβου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 23-25, στη Θεσσαλία από 9 έως 25-27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 21-23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 24-26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 22 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια τμήματα 5 μποφόρ. Ενισχυμένο δυτικό βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ, και τοπικά στα δυτικότερα τμήματα του νομού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.