Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Καιρός: Στους 37 βαθμούς Κελσίου σήμερα η θερμοκρασία – Έρχεται καύσωνας από τη Δευτέρα

Καιρός: Στους 37 βαθμούς Κελσίου σήμερα η θερμοκρασία – Έρχεται καύσωνας από τη Δευτέρα

Υποχωρεί μόνο για να επανέλθει δριμύτερη η ζέστη, καθώς σήμερα (6.6.2024) ο καιρός θα είναι πιο δροσερός, ωστόσο από το Δευτέρα, η θερμοκρασία θα αρχίσει πάλι να ανεβαίνει, φέρνοντας ένα νέο κύμα καύσωνα.

Ο καιρός των τελευταίων ημερών θυμίζει περισσότερο Αύγουστο. Την Τετάρτη ο καιρός θύμιζε καύσωνα, ενώ η θερμοκρασία – ρεκόρ των 41,5 βαθμών καταγράφηκε στη Γόρτυνα Ηρακλείου, με την Πλώρα και τη Λίνδο να «φλέγονται».

Σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, την Τετάρτη το θερμόμετρο έφτασε μία ανάσα από τους 40 βαθμούς.

– Γόρτυνα Ηρακλείου: 41.5°C

– Πλώρα Ηρακλείου: 41.3°C

– Λίνδος: 40.5°C

– Θήβα: 40°C

– Σκάλα Μεσσηνίας: 40°C

– Χαλκίδα: 39°C

Όπως μάλιστα προειδοποιούν οι ειδικοί, αυτή είναι απλώς η αρχή ενός «καυτού» καλοκαιριού.

Πώς θα κινηθεί ο καιρός

Σήμερα Πέμπτη η έντονη ζέστη υποχωρεί, με τον καιρό να είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και 7 μποφόρ καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35°C, ενώ πιθανός ισχυρός καύσωνας αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Η πρόβλεψη των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπερωτικά, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και το Ιόνιο 3 με 5 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις