Site icon NewsIT

Καιρός: Στους 39 βαθμούς Κελσίου σήμερα το θερμόμετρο – Πότε θα υποχωρήσει το κύμα ζέστης

04.06.2024 | 08:13
Καιρός: Στους 39 βαθμούς Κελσίου σήμερα το θερμόμετρο – Πότε θα υποχωρήσει το κύμα ζέστης

ΝΑΥΠΛΙΟ - ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΑΣ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σήμερα Τρίτη (4.6.2024) αναμένεται να κορυφωθεί η θερμοκρασία με το θερμόμετρο να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα είναι παρόμοιος και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη το κύμα ζέστης θα αρχίσει να υποχωρεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη πρόγνωση του καιρού ένα νέο κύμα ζέστης έρχεται από το Σάββατο…

Σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, που θα συνδυάζονται με ηλιοφάνεια. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 31 έως 34 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα, στα ανατολικά στους 36 έως 38 βαθμούς, στους 34 έως 36 στα βόρεια ηπειρωτικά και 32 έως 37 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με νεφώσεις που θα συνδυάζονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στους 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 4 με 5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία στους 20 – 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Στους 38,7°C η υψηλότερη θερμοκρασία της Δευτέρας

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τη Δευτέρα 03/06.

Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Λιβαδειά και ήταν ίση με 38.7 °C.

Σύμφωνα με τις επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται στην εικόνα, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 31.7 °C, ενώ 381 από τους 511 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~75%) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 30 °C.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε 57 μετεωρολογικούς σταθμούς (ποσοστό ~11%) η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version