Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Καιρός: Στους 43,1 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία την Πέμπτη – Ποιες περιοχές χτύπησαν 40άρια

Καιρός: Στους 43,1 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία την Πέμπτη – Ποιες περιοχές χτύπησαν 40άρια
Eurokinissi

«Κόκκινο» χτύπησε, για μια ακόμα μέρα, ο υδράργυρος, καθώς ο καύσωνας επιμένει και πολλές περιοχές της χώρας κατέγραψαν θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σήμερα Πέμπτη (18.7.24).

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα έφτασε στους 36,5 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για θερμοκρασία που είναι η υψηλότερη κατά το διάστημα των 11 συνεχόμενων ημερών που ήδη διαρκεί ο καύσωνας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα.

Η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα καταγράφηκε σήμερα Πέμπτη στη Σκάλα Μεσσηνίας στους 43,1 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε άλλες οκτώ περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 42 βαθμούς.

Αναλυτικά, στην Ωλένη Ηλείας ο υδράργυρος έφτασε στους 42,7 βαθμούς, στο Ηλιόλουστο Κιλκίς στους 42,4, στο Γύθειο στους 42,3, στη Στυλίδα Φθιώτιδας στους 42,3, στο Παρανέστι Δράμας στους 42,2, στο Γυναικόκαστρο Κιλκίς στους 42,2 και στον Πύργο Ηλείας στους 42,1.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη (μέγιστες τιμές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου) θα διατηρηθούν στη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις