Site icon NewsIT

Καιρός του… γιατρού! Βροχές, αστραπές και φθινοπωρινό σκηνικό στα βόρεια προάστια! Χαλαζόπτωση σε Εκάλη, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο αλλά και στη Φθιώτιδα!

15.06.2014 | 19:27
Καιρός του… γιατρού! Βροχές, αστραπές και φθινοπωρινό σκηνικό στα βόρεια προάστια! Χαλαζόπτωση σε Εκάλη, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο αλλά και στη Φθιώτιδα!

- Ξαφνικό μπουρίνι στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια το απόγευμα της Κυριακής - 6.455 αστραπές "χτύπησαν" την ώρα που ξεσπούσε η μπόρα - Ζέστη και το αδιαχώρητο νωρίτερα στις παραλίες - Έρχεται μίνι "καύσωνας" από βδομάδα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου! - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Αυτό θα πει ο καιρός τρελάθηκε! Η Κυριακή ξεκίνησε με ζέστη και θερμοκρασίες στους 30 και κάτι βαθμούς αλλά ξαφνικά κατά τις 17:00 το απόγευμα, ο ουρανός στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια μαύρισε, μπουμπουνιτά ακούστηκαν, αστραπές “έσκισαν” τον ουράνό κι άρχισε να βρέχει!

Σύμφωνα με το site www.blitzortung, την Ελλάδα “χτύπησαν” περισσότερες από 6.000 αστραπές.

Δεν ήταν όμως το καλοκαιρινό μπουρίνι που άφησε τους κατοίκους της Αττικής με ανοιχτό το στόμα. Στην Εκάλη, τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη και τη Μαλακάσα, έπεσε χαλάζι! Ζημιές πάντως δεν αναφέρθηκαν.

Εξαιτίας της δυνατής βροχής, μοτοσικλετιστές που εκείνη την ώρα κινούνταν στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, αναζήτησαν καταφύγιο κάτω από τις γέφυρες και έκλεισε η μια λωρίδα.

Τα προβλήματα που σημειώθηκαν ήταν λίγα. Ο δρόμος Άνοιξης – Σταμάτας, στο ύψος του 27ου χιλιομέτρου έκλεισε λόγω αυξημένης συγκέντρωσης νερού. Στο σημείο ακινητοποιήθηκαν προσωρινά δύο αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο και τη Σταμάτα.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, εξαιτίας της βροχής με χαμηλές ταχύτητες κινούνταν τα αυτοκίνητα στην παραλιακή οδό, στο ύψος του Ελληνικού και της Γλυφάδας, και στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Ίδιο το σκηνικό και στη Λαμία όπου ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι. Μάλιστα στη βόρεια πλευρά τη πόλης για λίγα λεπτά έπεσε και χαλάζι.


Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει βελτίωση του καιρού από το απόγευμα σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευτέρα αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ηπειρωτικά της χώρας, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η πρόγνωση της επόμενης εβδομάδας προβλέπει… μίνι καύσωνα!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Μακεδονία, Θράκη

Αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην Ήπειρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία: θα φτάσει τους 31 βαθμούς.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ορεινα της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 33 βαθμούς.
 

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολική Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς.
 

Αττική

Αιθριος καιρός με μεταβλητούς ανέμους 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη
Στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα δυτικά όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα με ενδεικτικές τιμές για Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς.
 
Η πρόγνωση για την Πέμπτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς φτάνοντας στα νότια πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα με ενδεικτικές τιμές για Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει  από την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είδε ο τουρίστας στην παραλιακή, Κυριακή μεσημέρι – Αναμονή έως και 2 ώρες για μια ξαπλώστρα στις οργανωμένες παραλίες Βούλας και Βουλιαγμένης

Μπουρίνι με… χαλάζι στη Φθιώτιδα

Ηλεία: Πέθανε πάνω στον τάφο της κόρης του, στην επέτειο του θανάτου της

Ο πρώτος “καύσωνας”- Βροχές και 37 βαθμοί μέσα στην εβδομάδα

Ο οργισμένος διάλογος Σαμαρά – Άδωνι μετά τον ανασχηματισμό

Εθνική: Απειλούν με μηνύσεις οι διεθνείς (ΦΩΤΟ)

Στο Νοσοκομείο της Σύρου, ο γιος του Εμίρ Κουστουρίτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version