Πέμπτη, 27 Ιουν.
29oC Αθήνα

Καιρός τριημέρου Αγίου Πνεύματος: «Πέφτουν» οι άνεμοι αλλά η ζέστη επιμένει

Καιρός τριημέρου Αγίου Πνεύματος: «Πέφτουν» οι άνεμοι αλλά η ζέστη επιμένει
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση του καιρού το Σάββατο 22 Ιουνίου με ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ίσως τοπικά για λίγο 8, αλλά με γρήγορη εξασθένηση. Τα πράγματα από πλευράς ανέμων θα είναι πολύ καλύτερα την Κυριακή 23 Ιουνίου και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου.

Αναμένεται ένα ζεστό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά με λιγότερο αέρα. Όπως λέει στο newsit.gr η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου, για το Σάββατο περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό και αρκετό ήλιο, προς το μεσημέρι θα βγάλει κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές στα ηπειρωτικά και πολύ πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μπόρες στα βορειοδυτικά κυρίως στα ορεινά, όπως στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία για το Σάββατο θα φτάσει κοντά στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, θα συνεχιστούν βέβαια τα 40αρια σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και της νότιας Πελοποννήσου, ενώ πιο δροσερά θα είναι στο Αιγαίο όπου εκεί ο υδράργυρος το μεσημέρι θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα υποχωρήσουν λίγο, θα πνέει ένα μελτέμι 6 με 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, ωστόσο και πάλι ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς παραμένει στην Εύβοια, στην Αττική, τη Βοιωτία, την Αργολίδα και την Κορινθία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, των ισχυρών ανέμων και των παρατεταμένων διαστημάτων ξηρασίας που υπήρξαν.

Δείτε Live την πορεία του καιρού

Την Κυριακή – λέει η Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr – περιμένουμε να πέσει λίγο ακόμη η ένταση των ανέμων στο Αιγαίο όπου δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, με παρόμοιες θερμοκρασίες του Σαββάτου, ίσως βέβαια με έναν ή δύο βαθμούς λιγότερους.

Ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και την Κυριακή με κάποιες μπόρες στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα.

Όσον αφορά τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος θα φυσάει ένα μελτέμι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο, η
ζέστη θα παραμείνει, αλλά θα είναι εντονότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι θάλασσες για όσους ταξιδέψουν θα είναι γενικά καλοτάξιδες με ζέστη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις