Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Καιρός: Τροπικό κλίμα με θερμοκρασίες 41 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο – Πότε θα δροσίσει

Καιρός: Τροπικό κλίμα με θερμοκρασίες 41 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο – Πότε θα δροσίσει

Σε ρυθμούς καύσωνα θα κινηθεί ο καιρός τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα (22/07/2024) ενώ οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να υποχωρήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι τότε όμως ο καιρός θα παραμείνει τροπικός με τον εξαντλητικό καύσωνα να συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ η θερμοκρασία το Σάββατο προβλέπεται να φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά την Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Ίδια αναμένεται να είναι η κατάσταση την Κυριακή (21/07/2024) και την Δευτέρα (22/07/2024) με την θερμοκρασία να αναμένεται να φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και πιθανόν τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 38 βαθμούς.

Δείτε Live την πορεία του καιρού

Μαρουσάκης: Πτώση θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης συστήνει μερικά 24ωρα υπομονή αναφορικά με τον καύσωνα και κάνει λόγο για …35αρια από την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μερικά 24ωρα υπομονή θα πρέπει να κάνουμε σε ότι αφορά το έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης μιας και προς τα μέσα της νέας εβδομάδας φαίνεται ικανοποιητική πτώση του υδραργύρου όπου σύμφωνα και με το “διάγραμμα της αλήθειας” φαίνεται να προσεγγίζουμε μετά από πολύ καιρό τα κανονικά για την εποχή επίπεδα που είναι περίπου οι 35° βαθμοί Κελσίου σε ότι αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες.

Μάλιστα αυτή η υποχώρηση του υδραργύρου θα συνοδευτεί και από έντονη αστάθεια η οποία θα κάνει αισθητή την παρουσία της από το Σαββατοκύριακο με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια και με έμφαση τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες. Μεγάλη προσοχή στους Κεραυνούς!».

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο Σάββατο (20/07/2024) στην Αττική και σε περιοχές στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.
Η Αττική και οι περιοχές σε Πελοπόννησο (Κορινθία, Αργολίδα) και Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Εύβοια) βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο Σάββατο (20/07/2024) για τις έξης περιοχές:
-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις