Τρίτη, 16 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Οι 6 περιοχές που θα «χτυπήσουν» 40άρια την Τρίτη, τι ισχύει για την Αττική

Καιρός – Τσατραφύλλιας: Οι 6 περιοχές που θα «χτυπήσουν» 40άρια την Τρίτη, τι ισχύει για την Αττική

Μετά την αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε αρκετά τον Απρίλιο και τον Μάιο, έρχεται και η αφρικανική ζέστη, που αναμένεται να κάνει «καυτό» τον καιρό φέρνοντας ένα ισχυρότατο κύμα ζέστης.

Αν και οι μετεωρολόγοι συγκλίνουν πως δεν μιλάμε για καύσωνα, καθώς το βράδυ η θερμοκρασία θα πέφτει σημαντικά, εντούτοις ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός κατά τη διάρκεια της ημέρας με το θερμόμετρο να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου – και ενδεχομένως να τους ξεπεράσει – την Τρίτη. 

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει τις περιοχές που θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη: «Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα».

«Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα» σημειώνει και δίνει τις εκτιμώμενες θερμοκρασίες για την Αττική. 

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια: 

«”Υποψήφιες περιοχές για 40άρι”

Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6.

Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι : Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα.

 

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει:

Σάββατο :31
Κυριακή : 33
Δευτέρα : 36
Τρίτη : 37-38

Καλά μπάνια!”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις