Site icon NewsIT

Καιρός: Βροχερό φθινοπωρινό τετραήμερο μέχρι την Κυριακή – «Προσοχή για χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς» λέει ο Τάσος Αρνιακός

29.08.2024 | 17:38
Καιρός: Βροχερό φθινοπωρινό τετραήμερο μέχρι την Κυριακή – «Προσοχή για χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς» λέει ο Τάσος Αρνιακός

Για ένα «βροχερό και φθινοπωρινό τετραήμερο» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, ο οποίος μιλώντας στο newsit.gr, εξηγεί ότι η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλαζοπτώσεις έως και την Κυριακή.

«Με φθινοπωρινό προφίλ θα μας αποχαιρετήσει ο ζεστός κατά τ’ άλλα Αύγουστος, καθώς ψυχρές αέριες μάζες από την Ουκρανία έρχονται στη χώρα μας και θα εγκλωβιστούν κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο» αναφέρει για την κακοκαιρία στο newsit.gr ο Τάσος Αρνιακός και συνεχίζει «αυτό θα δημιουργήσει καταστάσεις αστάθειας σε ολόκληρη τη χώρα, τα μεσημέρια και τα απογεύματα, αρχής γενομένης από σήμερα (Πέμπτη 29.08.2024)».

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, «περιμένουμε από το μεσημέρι και το απόγευμα να συννεφιάσει και να έχουμε τοπικές βροχές, μπόρες και καταιγίδες σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ελλάδας, από τη Θεσσαλία, τη Θράκη έως και την κεντρική Πελοπόννησο.

Επισημαίνει δε ότι «αυτή η κατάσταση στον καιρο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Μέχρι και την Κυριακή περιμένουμε ένα βροχερό φθινοπωρινό τετραήμερο. Οι βροχές είναι αναγκαίες και ήταν αναμενόμενες και μάννα εξ ουρανού».

Ωστόσο, όπως μας εξηγεί «εξαιτίας του ότι θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις, είναι δυνητικά επικίνδυνες για τις καλλιέργειες και για την ενδεχόμενη ανάφλεξη από κεραυνούς της ξηρής ακόμα γης. Γι’αυτό λοιπόν χρειάζεται προσοχή».

Στο σκηνικό αυτό του καιρού «θα συμμετέχει και η Αττική που όμως σήμερα Πέμπτη δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό. Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο και λιγότερο την Κυριακή θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, τουλάχιστον τις μεσημεριανές ώρες από τις 12 μέχρι τις 3:00 αλλά και το απόγευμα θα είναι έντονες κυρίως στις ορεινότερες περιοχές του λεκανοπεδίου».

Όσον αφορά στον υδράργυρο, «η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου μέγιστες τιμές, ενώ οι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη» καταλήγει ο κ. Αρνιακός μιλώντας στο newsit.gr για το βροχερό τετραήμερο που αναμένεται σε διάφορα τμήμα της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version