Παρασκευή, 13 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – Η κακοκαιρία Boris διχάζει τους μετεωρολόγους

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – Η κακοκαιρία Boris διχάζει τους μετεωρολόγους
EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κακοκαιρία αναμένεται και σήμερα, Παρασκευή (13.09.24) σε αρκετές περιοχές της χώρας με το σκηνικό του καιρού να συνθέτουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY). Το βράδυ οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

«Σύννεφα» μεταξύ μετεωρολόγων 

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει μεταξύ των μετεωρολόγων σχετικά με την κακοκαιρία σήμερα στη χώρα. Μετά την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου, σύμφωνα με την οποία δεν θα επηρεάσει το 90% της χώρας, έρχεται ο Κλέαρχος Μαρουσάκης να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχει καμιά κακοκαιρία με όνομα που θα μας απασχολήσει». Ωστόσο, ο γνωστός μετεωρολόγος, με ανάρτησή του στα social media κάνει λόγο για το ενδεχόμενο νέας «επικίνδυνης κακοκαιρίας» στη χώρα από την επόμενη εβδομάδα.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι το όνομα της κακοκαιρίας δεν έχει δοθεί επίσημα από την ΕΜΥ, οπότε δεν υφίσταται και στη συνέχεια ενημέρωσε για το νέο επικίνδυνο κύμα που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση: 

 

Την ίδια στιγμή, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρεται στην ιταλική κακοκαιρία Boris, η οποία θα επηρεάσει και  σήμερα τη χώρα μας με τα εξής φαινόμενα:

-Παρασκευή 13-9-2024 (από προμεσημβρινές ώρες ): Ισχυρές καταιγίδες που δυνητικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε Κέρκυρα, Παξοί-Αντιπαξοι, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα , Ιωάννινα, Κιλκίς ,Σέρρες.

 

– Παρασκευή -Σάββατο : Πολλοί ισχυροί δυτικοί -νοτιοδυτικοί άνεμοι (7-8 bf ) που θα προκαλέσουν αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.
-Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς. (κυρίως Σάββατο-Κυριακή).

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις