Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Καιρός: Χαλάζι και λασποβροχές σήμερα και από Δευτέρα καύσωνας με 43άρια – Νέος χάρτης του meteo

Καιρός: Χαλάζι και λασποβροχές σήμερα και από Δευτέρα καύσωνας με 43άρια – Νέος χάρτης του meteo

Μπορεί ο καύσωνας να είναι προ των πυλών, ωστόσο όπως όλα δείχνουν σήμερα Πέμπτη (6.6.2024) ο καιρός θα είναι άστατος, ενώ αναμένεται χαλάζι και τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, ο καιρός θα είναι άστατος με χαλάζι και λασποβροχές σε κάποιες περιοχές. Όπως αναφέρει το meteo «η ταχέως κινούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης».

«Στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι αυξημένες ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών» σημειώνει. 

Στον χάρτη φαίνεται το αθροιστικό ύψος υετού που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης, καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης, του meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 06/06 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Καύσωνας από Δευτέρα

Για καύσωνα κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος αναφέρει πως έρχεται νέο κύμα ζέστης: «Nέο κύμα έντονης ζέστης πιθανώς και με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 11 Ιουνίου και μετά». Ο ίδιος σημειώνει πως η θερμοκρασία θα φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται πως και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, κάνει λόγο για καύσωνα τις επόμενες μέρες με έντονη ζέστη και διάρκεια. Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις