Παρασκευή, 30 Αυγ.
25oC Αθήνα

Καιρός: Χαλάζι, κεραυνοί και μπουρίνια – Προσοχή σε Στερεά, Σποράδες, Θεσσαλία και Πελοπόννησο

Καιρός: Χαλάζι, κεραυνοί και μπουρίνια – Προσοχή σε Στερεά, Σποράδες, Θεσσαλία και Πελοπόννησο

Ο καιρός άρχισε να δείχνει τα δόντια του με την πρώτη μπόρα να χτυπά το μεσημέρι της Παρασκευής (30/08/2024) και την Αττική.

«Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με μπουρίνια, καθώς η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες», λέει στο newsit.gr η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου εξηγώντας ότι ο καιρός θα είναι άστατος έως και το βράδυ του Σαββάτου(31/08/2024).

«Και αύριο Σάββατο (31.08.2024) περιμένουμε να εκδηλωθούν μέχρι και το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και στην Κρήτη. Την εμφάνισή του θα κάνει και το χαλάζι με μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Θέλει προσοχή γιατί ακόμα και στις παραθαλάσσιες περιοχές πχ. της δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας, είναι πιθανό να εκδηλωθούν κάποια ξαφνικά μπουρίνια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποια μικροπροβλήματα και από τους ισχυρούς ριπαίους ανέμους», αναφέρει ακόμα.

Όσον αφορά στην Αθήνα σήμερα (Παρασκευή 30.08.2024), σύμφωνα με την κα Ρήγου «και το απόγευμα αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Μετά τον πρωινό αίθριο καιρό, το σκηνικό σταδιακά άλλαξε και μέχρι τις 6 το απόγευμα αναμένεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, στα βόρεια και δυτικά προάστια του λεκανοπεδίου να εκδηλωθεί μπόρα, βροχή μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης ραγδαιότητας σε τοπικό επίπεδο που δεν θα απασχολήσει όλο τον νομό Αττικής».
Όπως επισημαίνει η γνωστή μετεωρολόγος «μέχρι το βράδυ της Παρασκευής (30.08.2024) ο καιρός θα έχει βελτιωθεί, γιατί αυτή η αστάθεια αφορά μόνο στις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες».

Η τελευταία φάση της κακοκαιρίας

Η επόμενη και τελευταία φάση της κακοκαιρίας είναι «από αύριο Σάββατο που ο καιρός πάλι θα ξεκινήσει σχετικά αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ωστόσο και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου (31.08.2024) θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια, δηλαδή σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, στις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία και Χαλκιδική, τμήματα της χώρας που είναι πληγέντα από προηγούμενες κακοκαιρίες και πυρόπληκτα όπως η βόρεια Εύβοια. Η Πελοπόννησος θα δεχτεί ραγδαία βροχόπτωση».

Το Σάββατο πάντως όπως αναφέρει στο newsit.gr η Χριστίνα Ρήγου, «περιμένουμε και στην Αττική αύριο καταιγίδα, στο κέντρο και κυρίως στα δυτικά και βόρεια προάστια. Το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει το πολύ τους 29-30°C στο λεκανοπέδιο. Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου σύμφωνα με την μετεωρολόγο «θα βελτιωθεί ο καιρός, ενώ παράλληλα θα πέσει η θερμοκρασία. Θα δούμε τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι 28-30 βαθμούς Κελσίου, που είναι τιμές λίγο χαμηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Την Κυριακή ο καιρός θα μπει σε τροχιά βελτίωσης. «Η αστάθεια θα παραμείνει αλλά σε μικρότερη έκταση και ένταση. Θα δούμε κάποιες βροχές στην Εύβοια, στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο ενώ ίσως να ψιχαλίσει και στις Κυκλάδες» αναφέρει η κα Ρήγου και επισημαίνει ότι «την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, ο καιρός θα ζεσταίνει και η πρώτη εβδομάδα του μήνα θα κυλήσει σε πιο καλοκαιρινούς ρυθμούς με υψηλότερες θερμοκρασίες 34-36°C αλλά  και με κάποια αστάθεια, δηλαδή μεσημεριανές βροχές και μπόρες σε ορεινές περιοχές όμως τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένης έκτασης» καταλήγει, μιλώντας στο newsit.gr η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις