Ελλάδα

Καιρός: Χανιά και Παρνασσός είχαν 42 βαθμούς Κελσίου διαφορά την Πρωτοχρονιά

Ο καιρός «τρελάθηκε»! Ποδαρικό με 42 βαθμούς Κελσίου διαφορά είχε η θερμοκρασία την Πρωτοχρονιά (01.12.2025) στην Ελλάδα.

Το 2025 μπήκε με μία τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία σε περιοχές της χώρας ανήμερα Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ανάμεσα στον χιονισμένο Παρνασσό και τα ηλιόλουστα Χανιά, υπήρχε διαφορά θερμοκρασίας 42 βαθμών.

Συγκεκριμένα ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Ποδαρικό με 42 βαθμούς διαφορά έκανε ο χιονισμένος Παρνασσός με τα ηλιόλουστα Χανιά !

Χανιά: 19 βαθμοί

Σέσι Παρνασσού: -23 βαθμοί».

 

Meteo: Πάνω από το κανονικό η μέση θερμοκρασία του Δεκεμβρίου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον Δεκέμβριο του 2024 η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας (σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019).

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας για τον Δεκέμβριο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

METEO THERMOKRASIES

Το επόμενο γράφημα παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Δεκεμβρίου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας.

Στη Θεσσαλία ήταν ο 5ος θερμότερος, ενώ στην Βόρεια Ελλάδα ο 6ος θερμότερος από το 2010.

METEO THERMOKRASIES

Στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν +0,5 °C, με 22 από τις 31 ημέρες του μήνα να είναι πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στην Θεσσαλονίκη, 19 ημέρες του μήνα ήταν πάνω από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε κατά 0,7 ºC πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Σημαντικό να σημειωθεί πως για την Κρήτη και την Πελοπόννησο το 2024 έκλεισε με 11/12 μήνες του έτους να καταγράφουν θετικές αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας (μόνο ο Νοέμβριος του 2024 με αρνητικές αποκλίσεις).

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας οι 10/12 μήνες του έτους κατέγραψαν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

METEO THERMOKRASIES

Στο τελευταίο γράφημα εμφανίζονται οι τιμές των αποκλίσεων και για τους 53 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: «Ξέρουν ότι δεν υπήρχε παράνομο φορτίο – Κάποιοι προσπαθούν να καθυστερήσουν τη δίκη», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά
«Η ανάκριση δεν γίνεται για να πείσουμε τον κόσμο αν υπάρχει παράνομο ή όχι φορτίο. Η ανάκριση γίνεται για να θεμελιωθούν οι κατηγορίες»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας
Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο προειδοποιεί ο Τσατραφύλλιας
Οι τρεις γεωγραφικές εστίες που θέλουν προσοχή για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια
Καταστροφές από τις πλημμύρες στην Πάρο
Η Ματίνα Παγώνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε Βαρτζόπουλο και Θεμιστοκλέους – «Δεν αποδέχεται τις προσωπικές της ευθύνες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας των γιατρών που οδήγησαν στο δυσμενές για την παράταξή της αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, οφείλεται και στην εμπλοκή του ονόματός της σε υπόθεση ρουσφετιού
Η Ματίνα Παγώνη