Ελλάδα

Καιρός – Χριστίνα Ρήγου: Θεοφάνεια με βροχές και χειμώνας από την Τρίτη

Η πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr για τον καιρό τα Θεοφάνεια (06.01.2024) μέχρι και την Τρίτη (09.01.2024).

Όπως αναφέρει η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου στο newsit.gr, «τα Θεοφάνεια θα γιορταστούν στο σύνολο της χώρας με καλό καιρό, ωστόσο από το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιάσει επιδείνωση».

Το αρχικό σκηνικό του καιρού την ημέρα των Θεοφανείων θα συνθέτουν «η λίγη συννεφιά μέσα στην ημέρα, οι ασθενείς βροχές στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο, οι γενικά ήπιες θερμοκρασίες κοντά στους 17 με 21 βαθμούς Κελσίου και με νοτιάδες που θα πνέουν από 4 έως 6 μποφόρ».

Η θερμοκρασία στη θάλασσα θα φτάσει -σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου- «τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου, που και αυτές οι τιμές είναι 2-3 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα, οπότε όσοι βουτήξουν στη θάλασσα δεν θα κρυώσουν ούτε μέσα, ούτε έξω».

Αλλάζει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου

Ωστόσο, όπως επισημαίνει στο newsit.gr η γνωστή μετεωρολόγος «από το απόγευμα του Σαββάτου περιμένουμε μία επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα δυτικά, επηρεάζοντας πρώτα το Ιόνιο αργά το απόγευμα και στη συνέχεια όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα, δηλαδή την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο». Και συμπληρώνει ότι «σε αυτά τα τμήματα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές ανά διαστήματα και μέσα στη νύχτα η κακοκαιρία θα επεκταθεί ανατολικότερα στην Μακεδονία, την Θράκη και γενικά σε όλη την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Θα δούμε ένα “πέρασμα” βροχής τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Από το βράδυ των Θεοφανείων θα δούμε και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά την Κυριακή σε όλα τα ορεινά, αλλά σε μεγάλα υψόμετρα 1.000 μέτρων και πάνω».

Όσον αφορά στους ανέμους, «θα ενισχυθούν οι νοτιάδες. Εκεί που το Σάββατο θα είναι 4 με 6 μποφόρ, προς το βράδυ θα φτάσουν τα 7-8 και αργά τη νύχτα οι νοτιάδες θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Το ότι οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες σημαίνει ότι η θερμοκρασία δεν θα πέσει πάρα πολύ την Κυριακή. Δηλαδή, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν κοντά στους 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου».

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι «άστατος σχεδόν σε όλη τη χώρα, με πιο έντονες βροχές στο τόξο δυτική, βόρεια ηπειρωτική χώρα, ανατολικό Αιγαίο και ηπιότερες βροχές στα υπόλοιπα».

Χειμώνας από την Τρίτη

Στην Αθήνα ωστόσο, δεν θα είναι άστατος ο καιρός. «Το Σάββατο στην πρωτεύουσα θα ξημερώσει με λίγη συννεφιά και ίσως να έχουμε και ένα ψιλόβροχο αλλά μετά θα βγάλει ήλιο. Αργά το βράδυ των Θεοφανείων προς τα μεσάνυχτα, περιμένουμε το πέρασμα μιας μπόρας με γρήγορη βελτίωση. Την Κυριακή θα έχουμε ήλιο με λίγα σύννεφα και ίσως στα δυτικά του νομού να εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές. Θα φυσάει αρκετά και ενδεχομένως να έχουμε απαγορευτικά. Τα φαινόμενα και οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν από το βράδυ».

Σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου, από την Τρίτη έρχεται χειμώνας. «Περιμένουμε να στραφούν οι άνεμοι σε βοριάδες, οπότε θα έρθουν ψυχρότερες αέριες μάζες που θα φέρουν επιτέλους τον χειμώνα. Θα δούμε σταδιακά στην εβδομάδα, πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, δηλαδή οι μέγιστες τιμές θα “πέσουν” στους 12-13 βαθμούς Κελσίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στον Άρη Πορτοσάλτε και το σχόλιο «Ελλάδα ως Αλβανία του Χότζα»
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στοιχείο απολυταρχισμού δεν μπορεί να είναι ο δικαστικός έλεγχος της άσκησης ενός δικαιώματος, όπως απαραδέκτως ισχυρίσθηκε ο ως άνω παρουσιαστής»
Ο Άρης Πορτοσάλτε
«Ήταν προμελετημένη» λέει για τη δολοφονία του 50χρονου από τον 75χρονο στην Εύβοια ο αδερφός του θύματος
«Σε ένα σημείωμά του που βρέθηκε, ο 75χρονος έγραφε πως ήθελε να αυτοκτονήσει και πως δεν θα του έπαιρνε κανένας το σπίτι» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο αδερφός του 50χρονου
Δεξιά ο δράστης, αριστερά το θύμα
«Έδωσα στον ληστή μία εικόνα της Παναγίας για να τον βοηθήσει», λέει η σύζυγος του επιχειρηματία για την εισβολή ενόπλων στο σπίτι τους στον Άλιμο
«Φεύγοντας μου είπε "εάν με βοηθήσει Παναγία στο υπόσχομαι ότι θα έρθω μία μέρα χωρίς τη μάσκα να σου συστηθώ και να σου ζητήσω συγγνώμη"»
Η σύζυγος του επιχειρηματία που έγινε στόχος διαρρηκτών