Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Καιρός: Υποχωρούν αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Υποχωρούν αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Μετά από αρκετές ημέρες αποπνικτικής ατμόσφαιρας από σήμερα (22.05.2024) θα πάρουμε ανάσα με την κατάσταση με την αφρικανική σκόνη να υποχωρεί. Η θερμοκρασία θα αρχίσει πέφτει, ενώ δεν θα λείψουν τις επόμενες ημέρες και οι βροχές.

Από τα δυτικά οι αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να αποτελούν παρελθόν.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης βορειοδυτικός άνεμος από τα δυτικά θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα αρχικά σε δυτικά και βόρεια και από αύριο και στις υπόλοιπες περιοχές.

 «Σήμερα αναμένονται αυξημένες θερμοκρασίες σε Θεσσαλία, Βοιωτία, ανατολική νοτιοανατολική Πελοπόννησο, εσωτερικά τμήματα της Κρήτης και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εκεί θα περιορίσει τη δράση του το θερμό κύμα και από Πέμπτη πάμε πλέον σε καλή διαύγεια της ατμόσφαιρας», τόνισε ο μετεωρολόγος του Open για να συμπληρώσει ότι έρχεται αστάθεια πρώτα στη βόρεια βορειανατολική Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο, μια «ψυχρή λίμνη», θα δώσει αστάθεια σε πιο γενικευμένα τμήματα της χώρας μας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά της χώρας με τη θερμοκρασία να προσεγγίζει τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ο καιρός την Πέμπτη (23.05.2024)

Στα βορειοανατολικά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται τις απογευματινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και την νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 25 με 28 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 24.05.2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά κυρίως ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο 25.05.2024

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή 26.05.2024

Γενικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα κεντρικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις