Τετάρτη, 31 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Καιρός: Ζέστη διαρκείας τουλάχιστον για δέκα ημέρες – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Καιρός: Ζέστη διαρκείας τουλάχιστον για δέκα ημέρες – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Ζέστη διαρκείας με χαρακτηριστικά καύσωνα ξεκινά από αύριο Τρίτη (9.7.2024), ενώ όπως όλα δείχνουν το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με μια ανάρτησή του την Κυριακή έκανε λόγο για υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα και συνθήκες καύσωνα, σημειώνοντας πως ο καιρός θα είναι ζεστός ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι: Θεσσαλία, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Πελοπόννησος. 

Στην Αττική η θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται να φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σε κλοιό καύσωνα και την επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με την πρόγνωση των θερμοκρασιών από την εφαρμογή Yahoo, την επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, ενώ στην Αθήνα θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, πρόκειται για μια βραχυχρόνια πρόβλεψη που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από τα προγνωστικά μοντέλα τις επόμενες μέρες. 

Και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας μάλιστα σημειώνει πως «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη».

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βορειοανατολικά ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπος στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο κεντρικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις