Site icon NewsIT

Καιρός: Ζέστη την επόμενη εβδομάδα, υποχώρηση του υδράργυρου στη συνέχεια, η εκτίμηση Κολυδά

14.06.2024 | 11:11
Καιρός: Ζέστη την επόμενη εβδομάδα, υποχώρηση του υδράργυρου στη συνέχεια, η εκτίμηση Κολυδά

Ο καύσωνας έχει αρχίσει να υποχωρεί, ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει πώς θα κυλήσουν οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτηση στο X (πρώην twitter) κάνει τις εκτιμήσεις του για το επόμενο δεκαπενθήμερο διευκρινίζοντας ότι σε κάποιες ημέρες θα υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες, αλλά δεν θα φτάσουμε σε επίπεδα καύσωνα.

Η εβδομάδα από 17 ως 23 Ιουνίου θα είναι ζεστή, ενώ στην συνέχεια η θερμοκρασία θα έχει μια πτωτική πορεία αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς. 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Με χρήση αριθμητικών & κλιματικών μοντέλων για χρονικό διάστημα μόνο δύο εβδομάδων, συνάγεται ότι στη χώρα μας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Η πιο ζεστή περίοδος από 17 έως 23 Ιουνίου , με τον υδράργυρο αργότερα να παρουσιάζει πτωτική πορεία (από 24 έως 30 Ιουνίου 2024).

Διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες ζεστές ημέρες δεν μας παραπέμπουν σε επίπεδα καύσωνα.

Η ίδια περίπου πορεία της θερμοκρασίας παρουσιάζεται και στην Αθήνα, με βάση το σχετικό μετεώγραμμα που έχουμε αναρτήσει. Αν ανατρέξετε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, θα διαπιστώσετε ότι το μετεώγραμμα πάντοτε εύστοχα προσδιορίζει όλες αυτές τις καιρικές μεταβολές».

Να σημειωθεί πάντως ότι από σήμερα η θερμοκρασία έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version