Site icon NewsIT

Κακοκαιρία «Atena»: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

10.09.2024 | 19:39
Κακοκαιρία «Atena»: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

Κλειστά τα σχολεία. Τριτη 25 Ιανουαρίου 2022 (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)

Δεν θα ανοίξουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία στις περιοχές όπου αναμένεται να «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Atena». Κατά συνέπεια δεν θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός.

Λόγω της κακοκαιρίας «Atena» αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν την Τετάρτη (11.09.2024) τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές:

* Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

* Σαμοθράκη

* Θάσο

* Λήμνο και

* Άγιο Ευστράτιο.

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

Στη Λήμνο, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, ο αγιασμός θα γίνει την Πέμπτη, με την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Στην ανακοίνωση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρονται τα εξής:

«Έχοντας υπόψη το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την περιφέρεια ΑΜΘ, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζουμε για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων κατά μια ημέρα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί μεταφέρονται για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024».

Τι ανακοίνωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης:

«Με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών και ειδικότερα των μαθητών/τριών, γονέων και κηδεμόνων, εν όψει της τέλεσης του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 11/9, λόγω των προβλεπόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Η απόφαση του δημάρχου Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκου είναι η ακόλουθη: «Λόγω των αναμενόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2024, αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σουφλίου και η καθιερωμένη τελετή αγιασμού, για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024».

Η ανακοίνωση του δήμου Λήμνου αναφέρει:

«Με απόφαση της δημάρχου Λήμνου κ. Ελεονώρας Γεώργα και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των ειδικών σχολείων του δήμου Λήμνου, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ειδικότερα, με βάση την πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για επικράτηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) στην περιοχή μας μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης και για την προστασία μαθητών, διδασκόντων και λοιπού προσωπικού, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 11-09-2024. Οι τελετές Αγιασμού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12-09-2024, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version