Παρασκευή, 4 Οκτ.
28oC Αθήνα

Κακοκαιρία Cassandra: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και βορειοανατολικά

Κακοκαιρία Cassandra: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και βορειοανατολικά
EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες, καθώς πλησιάζει η κακοκαιρία Cassandra, η οποία θα χτυπήσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η οποία επικαιροποίησε σήμερα, Παρασκευή (04.10.24) το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε χθες, το κύμα της κακοκαιρίας Cassandra θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Η διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής έως το βράδυ του Σαββάτου θα προκαλέσει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αναφέρει η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά (περιοχή Κέρκυρας – Ηπείρου).

Το Σάββατο τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το πρωί μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Από το μεσημέρι έως το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Live η πορεία της κακοκαιρίας 

 

Στους προγνωστικούς χάρτες του Meteo αποτυπώνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εντοπίζονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

 

 

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία της επόμενες ώρες

Στην Αττική ο καιρός σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος. Νεφώσεις από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία Θράκη

Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι 2 έως 4 και στα θαλάσσια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τα οποία από νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 27 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις απογευματινές – βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος ο καιρός. Από τις απογευματινές ώρες λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις