Ελλάδα

Κακοκαιρία Coral: Χιόνια και τσουχτερό κρύο έως την ερχόμενη Δευτέρα – Στο στόχαστρο και η Αττική την Παρασκευή

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Έντονο κύμα ψύχους για έξι ημέρες, με «βουτιά» της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς Κελσίου. Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα «λευκά»

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες, επικαιροποίησε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Τετάρτης (19.02.25) για την κακοκαιρία Coral, που πλήττει τη χώρα με χιόνια, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο. 

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του δελτίου για την κακοκαιρία Coral, σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης – ανατολικής Μεσογείου, με έντονο κύμα ψύχους.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι βαθμιαία, συνολικά της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου στη βόρεια και την ανατολική Ελλάδα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται το Σαββατοκύριακο.

Θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν δύο διαταραχές που θα επηρεάσουν με χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, κυρίως τα βόρεια, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Θερμοκρασίες

Σήμερα Τετάρτη (19-02-25)

α) Στη Μακεδονία και τη Θράκη έως 06 με 07 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 08 βαθμούς Κελσίου.

β) Στη κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως 10 με 11 και κατά τόπους στην ανατολική Πελοπόννησο έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (20-02-25)

α) Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από -06 (μείον 6) έως 06 με 08 βαθμούς Κελσίου.

β) Στην κεντρική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από -02 (μείον 2) έως 08 με 09 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (21-02-25)

α) Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από -07 (μείον 7) έως 05 με 07 βαθμούς Κελσίου.

β) Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από -02 (μείον 2) έως 07 με 09 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις:

Σήμερα Τετάρτη (19-02-25)

α) Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα βορειότερα νησιά του Αιγαίου στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

β) Στη κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο στα ορεινά και ημιορεινά.

γ) Στα ορεινά της Κρήτης από τις βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη (20-02-25)

α) Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

β) Στην Κρήτη, στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή (21-02-25)

α) Στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και του κεντρικού Αιγαίου, στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

β) Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

B. Η δεύτερη διαταραχή, η οποία με τα σημερινά δεδομένα διέρχεται από τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη Δευτέρα, θα αναλυθεί τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο από σήμερα μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), από τη Γενική Πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό 1
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή