Site icon NewsIT

Κακοκαιρία: Πέμπτη μέρα προβλημάτων στην Αττική – Στην Πεντέλη νοικιάζουν μπουλντόζες ρεφενέ

28.01.2022 | 08:50
Κακοκαιρία: Πέμπτη μέρα προβλημάτων στην Αττική – Στην Πεντέλη νοικιάζουν μπουλντόζες ρεφενέ

***** ÐÑÏÓÏ×Ç - ÓÇÌÅÉÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÇ **** ** Ç öùôïãñáößá Ý÷åé ëçöèåß ÷ùñßò ôç ñçôÞ Üäåéá ôùí åéêïíéæüìåíùí. Ç äçìïóßåõóç ôùí ÷áñáêôçñéóôéêþí ôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ìå åõèýíç ôïõ ÷ñÞóôç **

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στις γειτονιές της Αττικής, καθώς το χιόνι – που πλέον έχει μετατραπεί σε πάγο – συσσωρεύεται σε μικρότερους δρόμους. Σημειώνεται πως σχεδόν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όμως τα προβλήματα παραμένουν στις γειτονιές.

Η κίνηση των οχημάτων στα στενά, όπου αυτή είναι εφικτή, γίνεται με δυσκολία, ενώ οι κάτοικοι πολλών περιοχών αδυνατούν να βγουν από τα σπίτια τους.

Σημαντικά προβλήματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στο Μαρούσι και στο Χαλάνδρι. Οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι καθώς έχουν μετατραπεί σε… παγοδρόμια. Τα περισσότερα στενά παραμένουν αδιάβατα, ενώ στις κεντρικές αρτηρίες το χιόνι-πάγος έχει συσσωρευτεί στο πλάι των δρόμων και στα πεζοδρόμια…

Στην Πεντέλη, όπως αποκάλυψε κάτοικος της περιοχής στο Mega, η γειτονιά μάζεψε χρήματα ρεφενέ ώστε εργολάβος με τα δικά του μηχανήματα να καταφέρει να καθαρίσει το χιόνι.

«Αν και είμαστε συνηθισμένοι, πάντα ο δήμος είχε την υποδομή να ανοίγει τους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούνται αρρυθμίες στο κομμάτι αυτό του δήμου, δε γνωρίζω γιατί. Η Πεντέλη σε αυτά τα θέματα, όπως και στις φωτιές το καλοκαίρι, ήταν δήμος – πρότυπο. Το χιόνι ήταν πολύ, αλλά εμείς τέτοιο χιόνι έχουμε δει και άλλες φορές», σημείωσε.

«Μαζέψαμε από 5-10 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας, κάποιος γείτονας είχε γνωστό που ήταν εργολάβος και ήρθε ο άνθρωπος και μας εξυπηρέτησε», πρόσθεσε.

Πολλοί κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους με φτυάρια και αξίνες προσπαθώντας να απομακρύνουν τα χιόνια, ενώ κάποιοι προσπαθούν με κόπο να απεγκλωβίσουν από τον πάγο τα αυτοκίνητά τους.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version