Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ζητάει ο 44χρονος, ο οποίος μαζί με την 26χρονη μητέρα του 3χρονου Άγγελου έχουν προφυλακιστεί για την άγρια κακοποίηση του ανήλικου που οδήγησε στο θάνατό του, σε μία υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου αλλά και γενικότερα το πανελλήνιο.
Σήμερα Παρασκευή (14.03.25) τόσο η 26χρονη μητέρα του Άγγελου όσο και ο 44χρονος πατριός του έδωσαν συμπληρωματική κατάθεση στην αρμόδια ανακρίτρια στο Ηράκλειο για την άγρια κακοποίηση μέχρι θανάτου του 3χρονου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, και οι δύο μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου είχε πάει η ανακρίτρια για να την συμπληρωματική απολογία τους.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών αποφασίστηκε η εκ νέου προφυλάκισή τους για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο.
Ο δικηγόρος του 44χρονου, Βασίλης Νουλέζας μιλώντας στο Creta24 πως αυτό που προκύπτει από τη γνωμοδότηση απεικονιστικών ευρημάτων που υπογράφει ακτινολόγος, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και όχι ιατροδικαστής, είναι ότι το αιμάτωμα στο κεφάλι προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι που τράνταξε το παιδί και ενδεχομένως συνέβη ώρες πριν από το πρωινό της Κυριακής 26 Ιανουαρίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Εάν συνέβη 26/1 Κυριακή, 08:45 που έχασε τις αισθήσεις του ο μικρός και διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση, τότε δράστης είναι ο εντολέας μου και θα παραιτηθώ. Αν όμως ευσταθεί το σενάριο ότι αυτό συνέβη ώρες πριν, τότε ενδεχομένως δράστρια είναι η μητέρα».
«Θα απολογηθούν στην ανακρίτρια και θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε για την εξεύρεση της αλήθειας. Και εννοώ να βρεθεί ποιος είναι εκείνος που κατάφερε το σοβαρό και ισχυρό πλήγμα με ανθρώπινο χέρι στο κεφάλι του και προκάλεσε την βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, το οίδημα και μετά τον θάνατο, γιατί σήμερα απολογούμαστε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και ουσιαστικά ξεκινάμε από την αρχή.
εντολέας μου είναι αποφασισμένος να πει όλη την αλήθεια και να ανακαλέσει στη μνήμη του και γεγονότα που δεν θυμόταν την προηγούμενη φορά. Ο δικός μου εντολέας θέλει να ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, για να αποδειχθεί το ψυχικό status την επίδικη περίοδο που συνέβη το δυσάρεστο συμβάν. Νιώθει τύψεις ενοχής, διότι παρέλειψε να κάνει τα δέοντα όπως όφειλε για να γλιτώσει αυτό το παιδί».
Ο κ. Νουλέζας πάντως επεσήμανε πως πιστεύει στην αθωότητα του 44χρονου, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. «Πάνω από όλα είμαι άνθρωπος. Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη ποινική υπόθεση που με έχει ενοχλήσει πάρα πολύ ως άνθρωπο και σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ δύσκολο να διαβάσεις όλη την έκθεση».
Τα νέα ευρήματα του ιατροδικαστή
Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή μετά τον θάνατο του 3χρονου Άγγελου.
Ο εγκέφαλος του παιδιού ταρακουνήθηκε μέχρι θανάτου.
«Τα χτυπήματα ήταν τόσο σφοδρά, που προκάλεσαν μετατόπιση ζωτικών σημείων του εγκεφάλου μέσα στο κρανίο», ανέφερε η ιατροδικαστής Ελένη Σπανουδάκη.