Παρασκευή, 18 Οκτ.
20oC Αθήνα

Καλάβρυτα: «Τα παιδιά μου σώθηκαν από ένα δέντρο» λέει μητέρα μαθητών για την ανατροπή του λεωφορείου

Καλάβρυτα: «Τα παιδιά μου σώθηκαν από ένα δέντρο» λέει μητέρα μαθητών για την ανατροπή του λεωφορείου

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι 5 μαθητές και οι 3 εκπαιδευτικοί που επέβαιναν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Καλάβρυτα, το οποίο νωρίς σήμερα, Παρασκευή (18.10.24) το πρωί εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τουμπάρει έξω από τον δρόμο.

«Ήταν ένα δέντρο που κράτησε το λεωφορείο, αλλιώς θα τούμπαρε στην χαράδρα», λέει στο newsit.gr μητέρα που είχε και τα τρία της παιδιά μέσα στο λεωφορείο στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλο, το λεωφορείο δεν αναποδογύρισε, αλλά «έγειρε» πάνω στο πρανές, δίπλα στον δρόμο.

 

«Για κάποιο λόγο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και εξετράπη της πορείας του. Το λεωφορείο δεν αναποδογύρισε, ευτυχώς. Στο σημείο εκεί η κλίση είναι απότομη. Ευτυχώς δεν τούμπαρε, απλώς έγειρε από τη μία πλευρά, πάνω στην πλαγιά», αναφέρει στο newsit.gr.

«Μαμά, πέσαμε με το λεωφορείο»

Μαθητές και εκπαιδευτικοί γλύτωσαν κυριολεκτικά από θαύμα. «Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο. Μου λέει ‘’μαμά θα σου πω κάτι αλλά μην φοβηθείς, πέσαμε με το λεωφορείο’’. Ταράχτηκα κι έτρεξα καταυθείαν εκεί», λέει η μητέρα των μαθητών στο newsit.gr.

Το λεωφορείο εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα – Kαλάβρυτα με ενδιάμεσους σταθμούς στα χωριά των Καλαβρύτων και μεταφέρει τόσο κατοίκους όσο και μαθητές, που πηγαίνουν στα Καλάβρυτα για το σχολείο.

«Ήταν φοβερό όλο αυτό, μέχρι να δούμε ότι είναι όλοι καλά. Ευτυχώς ο ένας βοήθησε τον άλλον και κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το λεωφορείο. Ο οδηγός έκλαιγε μετά, ήταν σε σοκ», αναφέρει η μητέρα.

Το ατύχημα σημειώθηκε κοντά στο χωριό Μάνεσι, με το λεωφορείο να πέφτει σε μικρή χαράδρα που βρίσκεται δίπλα από τον δρόμο.

«Μέσα επέβαιναν 5 μαθητές από τα χωριά της Βλασίας, που έρχονταν στα Καλάβρυτα για να πάνε στο σχολείο και 2 δασκάλες. Όλοι τους είναι μια χαρά, δεν τραυματίστηκαν», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας όσο και του πυροσβεστικού κλιμακίου Καλαβρύτων, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του οδηγού. Και οι 7 επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στη νοσηλευτική μονάδα Καλαβρύτων προληπτικά, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το αστυνομικό τμήμα Καλαβρύτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις