Site icon NewsIT

Καλή χρονιά! Πρώτη μέρα στο σχολείο… (ΦΩΤΟ)

11.09.2014 | 10:57
Καλή χρονιά! Πρώτη μέρα στο σχολείο… (ΦΩΤΟ)

Φατσούλες παντού, μικρές, άλλες μεγαλύτερες, άλλες αγχωμένες όπως τα πρωτάκια, άλλες χαρούμενες. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε, ο αγιασμός, η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι τυπική αλλά πάντα είναι... ορόσημο.

Όπως κάθε χρόνο η πρεμιέρα της σχολικής χρονιές έγινε με φωνές για ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, με τον καθιερωμένο αγιασμό. Φυσικά, την… παράσταση έκλεψαν τα πρωτάκια.



Συνοδευόμενα από τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους (που είχαν στα χέρια φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για να απαθανατίσουν την πρώτη μέρα στη ζωή των παιδιών τους), έφτασαν στα σχολεία τους για τον αγιασμό.




Στην πλάτη τους, βέβαια, οι σχολικές τσάντες έτοιμες να υποδεχτούν τα πρώτα σχολικά βιβλία.

Αγιασμός με ελλείψεις

Με την πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς θα μοιραστούν στους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων 1.300.000 βιβλία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στα σχολεία βρίσκονται όλα τα σχολικά βιβλία. Στις θέσεις τους βρίσκονται επίσης 11.844 νηπιαγωγοί, 44.432 δάσκαλοι και 70.757 καθηγητές, δηλαδή συνολικά 127.033 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Επίσης έως σήμερα, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, έχουν τοποθετηθεί 4.900 αναπληρωτές, ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν 10.000 αναπληρωτές ακόμη με βάση τα πραγματικά κενά που θα προκύπτουν και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν στις κατευθύνσεις, τα επαγγελματικά λύκεια και τα ειδικά σχολεία.

Επιπλέον 1.100 αναπληρωτές θα είναι έτοιμοι για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν λόγω εκτάκτων περιστάσεων (λόγοι υγείας, κυήσης, συνταξιοδοτήσης κ.ο.κ).

Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι τα κενά δεν υπερβούν τελικά το 1% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο υπουργός Παιδείας έχει επισημάνει σχετικά ότι τα κενά θα είναι περίπου 500. Από την πλευρά τους, πάντως, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για 9.000 κενά στα δημοτικά σχολεία και 3.000 κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πατροπαράδοτοι έλεγχοι στα σχολικά – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

 

Πρώτο κουδούνι με 12.000 δασκάλους και καθηγητές να λείπουν!

Τι να κάνεις αν το παιδί δεν θέλει τη δασκάλα του

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά όταν η σάκα είναι βαριά

Αποζημίωση μαμούθ σε δάσκαλο που του “έσπασαν” τα νεύρα οι μαθητές του

Απέβαλαν 100 μαθητές γιατί φορούσαν αθλητικά παπούτσια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version