Site icon NewsIT

«Καμπανάκι» ΕΟΦ για επικίνδυνα για την καρδιά προϊόντα διατροφής

05.07.2024 | 12:32
«Καμπανάκι» ΕΟΦ για επικίνδυνα για την καρδιά προϊόντα διατροφής

ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ãéá ôçí ðñùôïâïõëßá ôïõ ÅÏÖ ãéá ôçí áíÜäåéîç ôçò ÅëëÜäáò ùò Ýíáí áðü ôïõò óçìáíôéêüôåñïõò óõíåäñéáêïýò ðñïïñéóìïýò ðáãêïóìßùò. Ãéá ôçí êáéíïôüìï äñÜóç ôïõ Å.Ï.Ö. åíçìÝñùóáí ï Ðñüåäñïò ôïõ Å.Ï.Ö. ÄçìÞôñéïò ËéíôæÝñçò, ï ÊáèçãçôÞò Êáñäéïëïãßáò Ðáíåðéóôçìßïõ ÊñÞôçò, ÄéåõèõíôÞò ÊáñäéïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò ÐÁÃÍÇ, ô. Ðñüåäñïò ôçò ÅõñùðáúêÞò ÊáñäéïëïãéêÞò Åôáéñåßáò Ðáíáãéþôçò ÂÜñäáò, êáé ï ÓõíôïíéóôÞò ÄéåõèõíôÞò ôçò ÊáñäéïëïãéêÞò ÊëéíéêÞò ôïõ Ãåíéêïý Íïóïêïìåßïõ Áóêëçðéåßïõ Âïýëáò, ô. Ðñüåäñïò ôçò ÅõñùðáúêÞò Åôáéñåßáò ÕðÝñôáóçò ÁèáíÜóéïò Ìáíþëçò. (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ, καθώς τους προειδοποιεί να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων MAX FLY και SIDRA MAXIMUM POWER μετά από ενημέρωση που είχε από τις γερμανικές αρχές. 

Τα συγκεκριμένα προϊόντα διατροφής, σε μορφή πάστας προωθούνται στο διαδίκτυο και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα αυτά περιέχουν την απαγορευμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

«Η σιλδεναφίλη, συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση των ανωτέρω σκευασμάτων επικίνδυνη για την δημόσια υγεία. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν», σημειώνει ο ΕΟΦ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version