Ελλάδα

«Καμπανάκι» Θωμαΐδη για τα λύματα στην Αττική: Καμία μείωση στο ιικό φορτίο

«Καμπανάκι» για τα νεότερα στοιχεία από τα λύματα της Αττικής, κρούει ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης. Το ιικό φορτίο, όπως σημείωσε, δεν παρουσιάζει καμία σημαντική μείωση, παραμένοντας στα ίδια υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν και τον Ιανουάριο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (2/3), ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι τα νεότερα στοιχεία από τα λύματα δεν δείχνουν καμία μείωση στο ιικό φορτίο. Τα στοιχεία αυτά, όπως εξήγησε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας, προέκυψαν το βράδυ της Δευτέρας (1/3) και αφορούν μέχρι και την Κυριακή.

«Δυστυχώς το ιικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος όρος είναι ίδιος στατιστικά με την προηγούμενη, καμία μείωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης. Εξήγησε δε ότι η αύξηση που είχε ανακοινωθεί τέλη Ιανουαρίου και ήταν περί το 200% και ένα μήνα μετά η μείωση υπολογίζεται να είναι της τάξης του -20%, ποσοστό που δεν θεωρείται σημαντικό.

Click4more: Lockdown: Ενδεχόμενο παράτασης και μετά την Καθαρά Δευτέρα – Πως θα κάνουμε Πάσχα

«Δεν φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου όλο αυτό το διάστημα αυτό είναι το συμπέρασμα όλου αυτού του μήνα» σημείωσε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη αν τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση θα βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και χρειάζεται οπωσδήποτε επανεξέταση του μείγματος των μέτρων διότι αυτή την εποχή είναι αυξημένη η μετάδοση καθώς διαχρονικά είναι και η περίοδος που παρατηρούμε αύξηση των ιώσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4