Ελλάδα

Κανάλι Βουλής: Καλά κρατεί η κόντρα συμβασιούχων – Κωνσταντοπούλου

Την ώρα που η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπεραμυνόταν των αποφάσεων και των χειρισμών της στο θέμα των συμβασιούχων του καναλιού της Βουλής, εκείνοι παράκουαν την... εντολή της και πήγαν κανονικά στα γραφεία.

Μετά το περιστατικό της Πέμπτης, όταν η συντονίστρια του καναλιού της Βουλής εμφανίστηκε στα γραφεία των δημοσιογράφων, σε κτίριο απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, και τους έβγαλε τις ταμπέλες με τα ονόματά τους από τις πόρτες, δείχνοντας τους ουσιαστικά την… έξοδο, το θέμα είχε και συνέχεια.

Το πρωί της Παρασκευής 20 από τους περίπου 37 συμβασιούχους που εργάζονται ως δημοσιογράφοι στο κανάλι της Βουλής, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων της Βουλής, εμφανίστηκαν στα γραφεία τους.

Στην είσοδο του κτιρίου, ο φρούραρχος τους σταμάτησε. Τους είπε ότι η εντολή που είχε ήταν να μην τους αφήσει να περάσουν. Όμως κατά παράβαση αυτή, δεν τους απαγόρευσε την είσοδο στα γραφεία.

Η πλευρά της Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι αλήθεια όσα ακούγονται

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Αυτό που παρακολουθώ για τους εργαζόμενους είναι η επανάληψη του λάστιχου. Δεν είναι αλήθεια όλα αυτά που ακούγονται. Η πρώτη αλήθεια είναι ότι στο κανάλι της Βουλής δεν προσέλαβα ούτε έναν άνθρωπο. Η κα Κατωτάκη ήταν εργαζόμενη επί χρόνια στο κανάλι της Βουλής. Επίσης, στο κανάλι της Βουλής ήταν συντονιστής από τους προκατόχους μου ο κ. Αλαβάνος. Δεν έχω δώσει ούτε μια συνέντευξη. Στο κανάλι της Βουλής δεν έδωσα καμία άλλη εντολή για το περιεχόμενο του προγράμματός του. Είχε προϋπολογισμό που υπερέβαινε το 1 εκατ. ευρώ και στην περίοδό μου μειώθηκε στο υποδεκαπλάσιο», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Κατηγόρησε την Αλεξία Κουλούρη ότι υπονομεύει το κανάλι της Βουλής, ενώ αναφέρθηκε και στην Κέλλυ Κοντογεώργη, την οποία κατηγόρησε ότι έχει άλλες τρεις δουλειές και είπε ότι υπήρχε ρητή εντολή για όλους αυτούς να μην απασχολούνται.

«Οι εργαζόμενοι που είχαν μια απασχόληση και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και όλοι οι άλλοι να πάνε σπίτι τους. Με το που ξεκινούσα κάτι έβγαιναν και με κατήγγειλαν. Ήταν άφαντοι. Άνθρωποι που είχαν να πατήσουν στην δουλειά τους χρόνια και άλλοι που μαγνητοσκοπούσαν το δελτίο για να προβληθεί την άλλη ημέρα, έπρεπε να φύγουν», τόνισε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα