«Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαθιστούμε, κάθε φορά, την αλήθεια απέναντι στην παραπληροφόρηση και την ψευδολογία»
Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος με ανακοίνωσή του δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα των καμερών και του καταγραφικού κυκλώματος στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του που έχει τον τίτλο «Απάντηση για τις κάμερες στις σήραγγες» ο Βασίλης Καπερνάρος απαντά σε αυτούς που αμφισβητούν τη γνησιότητα των τελευταίων βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας πριν τη σύγκρουση στα Τέμπη.
Αναφέρει μάλιστα ότι οι κάμερες στα σημεία αυτά υπήρχαν από το 2017, όπως προέβλεπε η σύμβαση που είχε υπογράψει ο ΟΣΕ με την εταιρία την οποία ο ίδιος εκπροσωπεί νομικά.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«ΔΥΣΤΥΧΩΣ είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαθιστούμε, κάθε φορά, την αλήθεια απέναντι στην παραπληροφόρηση και την ψευδολογία. Συγκεκριμένα:
1. Η εταιρεία ΙΝΤΕΡΣΤΑΡ υπέγραψε το έτος 2017 με την «ΟΣΕ ΑΕ», την υπ’ αριθ. 7277/08-05-2017 σύμβαση για «παροχή υπηρεσιών φύλαξης εγκαταστάσεων του ΟΣΕ διά τεχνικών μέσων και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας». Με την ίδια σύμβαση, μεταξύ άλλων, εγκαταστάθηκε και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης – CCTV με αναλογικές κάμερες τόσο στη Σήραγγα των Τεμπών όσο και στη Σήραγγα Πλαταμώνα.
Δυνάμει της ανωτέρω σύμβασης, η οποία ισχύει από το 2017 α) Τοποθετήθηκε καταγραφικό, στο οποίο συνδέθηκε η κάμερα 5, στην τοποθεσία ΚΕΚ Ραψάνης (στον τοίχο του αντλιοστασίου του ΟΣΕ, εξωτερικώς του Βορείου Μετώπου Εισόδου της Σήραγγας των Τεμπών), με καθαρό πλάνο προς την σιδηροδρομική γραμμή. β) Τοποθετήθηκε καταγραφικό, στο οποίο συνδέθηκε η κάμερα 4, στην σήραγγα του Πλαταμώνα — Νότιο Μέτωπο, με καθαρό πλάνο προς τη σιδηροδρομική γραμμή.
‘Απασες οι ανωτέρω ενέργειες έλαβαν χώρα το έτος 2017.
2. Την 02-10-2023 υπεγράφη σύμβαση επαύξησης – τροποποίησης της υπ’ αριθ. 7910/03-02-2021 σύμβασης, βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση περισσοτέρων καμερών σε ολόκληρο το μήκος των σηράγγων Πλαταμώνα και Τεμπών. Πέραν τούτου, πραγματοποιήθηκε, πλέον της εγκατάστασης νέων καμερών, η αντικατάσταση των προηγούμενων δύο, ως άνω, καμερών, αφού οι νέες κάμερες είναι τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ευκρίνειας. Επιπλέον δε, εγκαταστάθηκαν θερμικές κάμερες και μεγαφωνικές εγκαταστάσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω, προκύπτει ότι ΠΑΝΤΟΤΕ υπήρχαν κάμερες στα προαναφερόμενα σημεία.
Κάθε αντίθετος, αυθαίρετος και αναπόδεικτος ισχυρισμός τυγχάνει ψευδής και στοχεύει, κακοβούλως, στην δημιουργία ψευδεντυπώσεων εναντίον της εταιρείας, ΙΝΤΕΡΣΤΑΡ.