Παρασκευή, 4 Οκτ.
21oC Αθήνα

Κάποιοι επιμένουν να κερδοσκοπούν παρά τις εκκλήσεις υπουργών!

Κάποιοι επιμένουν να κερδοσκοπούν παρά τις εκκλήσεις υπουργών!

Η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Με τον αριθμό των προσφύγων να πολλαπλασιάζεται και με τις αρχές αλλά και με τις υπάρχουσες υποδομές να μην μπορούν να τους παρέχουν την στοιχειώδη φροντίδα, ώθησε υπουργούς της κυβέρνησης να απευθύνουν έκκληση στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που επιβιβάζονται στα πλοία με προορισμό τον Πειραιά.

Τα υπουργεία Δημόσιας τάξης και Ναυτιλίας παρακάλεσαν τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες που κάνουν δρομολόγια στο Αιγαίο, να επιβραδύνουν τον ρυθμό μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά στον Πειραιά προκειμένου να προετοιμαστούν οι χώροι προσωρινής παραμονής τους. Ωστόσο, δεν εισακούστηκαν από όλους. H ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways έδειξε να αγνοεί την κυβερνητική «παράκληση» να μεταφέρονται λιγότεροι από τα νησιά.

Ωστόσο, η Blue Star, ενημέρωσε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ότι μειώνει κατά 50% τα εισιτήρια που διαθέτει για την μεταφορά των προσφύγων/μεταναστών τις μέρες αυτές. Πράγματι το Blue Star 2 έφθασε στον Πειραιά με 400 επιβάτες ενώ η δυνατότητά του είναι με μεταφέρει 1600 άτομα. Επίσης το Blue Star 1 κατέπλευσε την επομένη με 750 άτομα αντί 1600….

Αντίθετα τα πλοία της Hellenic Seaways αγνόησαν τις οδηγίες και ήρθαν γεμάτα! Το Αριάδνη μετέφερε 1600 άτομα και το Νήσος Μύκονος άλλα 1100 άτομα. Το αποτέλεσμα ήταν το λιμάνι του Πειραιά και η πλατεία Βικτωρίας να γεμίσουν από πρόσφυγες/μετανάστες που όχι μόνον δεν είχαν που να πάνε αλλά ούτε καν να φάνε.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε