Κάρτα Σίτισης 2017 και Κοινωνικο Εισόδημα Αλληλεγγύης και τον Ιανουάριο. Η Κάρτα Σίτισης 2017 ήταν να ολοκληρωθεί με το τέλος του 2016, ωστόσο παρατείνεται ώστε να μην δημιουργηθεί κενό στην ενίσχυση των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέχρι να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.
Σε 700.000 άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), συνολικού ύψους 760 εκατ. ευρώ. Η παράταση εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για την εξυπηρέτηση αναγκών των ευάλωτων ομάδων προτείνεται με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου έκανε γνωστό ότι λόγω της καθυστέρησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα συνεχίσει και τον Ιανουάριο το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, δηλαδή η κάρτα σίτισης 2017.
Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ – Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του. Είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr.
Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Για άγαμο προβλέπεται ποσό 200 ευρώ/μήνα
- Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 100 ευρώ/μήνα
- Για κάθε ανήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 50 ευρώ/μήνα.
Οι δικαιούχοι για το ΚΕΑ – Κοινωνικό Ειδόδημα Αλληλεγγύης θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων, παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το ΚΕΑ – Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης:
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για τον άγαμο, ενώ το ποσό προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.
Εισόδημα:
Για ένα άτομο Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 7.200 ευρώ.
– Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 10.800 ευρώ.
– Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 12.600 ευρώ.
– Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 14.400 ευρώ.
– Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 16.200 ευρώ.
– Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ. Όριο Χρηματοοικονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (κατ’ έτος) 18.000 ευρώ.