Τετάρτη, 17 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Καστανιές: Τουρκικά δακρυγόνα εκτοξεύονται σε αστυνομικούς και στρατιώτες στον Έβρο

Καστανιές: Τουρκικά δακρυγόνα εκτοξεύονται σε αστυνομικούς και στρατιώτες στον Έβρο

Και νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε στις Καστανιές Έβρου περίπου στις 18.00 με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου. Περίπου 5.500 άτομα επιχείρησαν να μπουν στη χώρα.

Οι συγκρούσεις στις Καστανιές είναι συνεχείς και βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τους Τούρκους να κάνουν χρήση δακρυγόνων προς τους Έλληνες στρατιωτικούς που εμποδίζουν την είσοδο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Τα δακρυγόνα που εκτοξεύονταν καθοδηγούνταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από δύο drones που πετούσαν πολύ κοντά στα σύνορα στην τουρκική πλευρά.

Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι περίπου τις έξι το απόγευμα έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. 

Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τραυματίστηκε αστυνομικός 

Οι συγκρούσεις, μάλιστα, είναι συνεχείς και νωρίτερα εξαιτίας των επεισοδίων άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες. Είναι μάλιστα καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Click4more: Δίχως τέλος τα επεισόδια στον Εβρο

Όπως γράφει το grtimes, μετανάστες εκσφενδονίζουν πέτρες και διάφορα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας μάλιστα σφεντόνες, με την αστυνομία να απαντά με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα. Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός.

Στη συνέχεια δυνάμεις του στρατού κινήθηκαν κατά μήκος του φράχτη, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις