Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Καταδικάστηκε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα: Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών

Καταδικάστηκε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα: Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στο ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που είχε συνελήφθη για ανάρτηση του στην οποία φέρεται να εκτόξευε απειλές σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στην ανάρτηση, το στέλεχος του Ρουβίκωνα, προειδοποιώντας για επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές την καλοκαιρινή περίοδο, σε όλα τα εργοτάξια της γραμμής 4 του μετρό, σε πρεσβείες και σπίτια πρεσβευτών, σε υπουργεία και σπίτια υπουργών.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα του άρθρου 187Α παρ. 6. Το δικαστήριο ωστόσο υιοθετώντας και τη σχετική εισαγγελική πρόταση μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του κατηγορουμένου στο αδίκημα της διέγερσης σε αξιόποινες πράξεις (άρθρο 184 ΠΚ).

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, απολογούμενος δήλωσε αθώος, αναφέροντας ότι «με τις ενέργειες του διεκδίκησε το δίκαιο και τη νομιμότητα».

Στην ανάρτηση του ο κατηγορούμενος ανέφερε:
«Η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ έχει δύο επιλογές. Η μία να δώσει εντολή στα ΜΑΤ να κρατάνε απόσταση από το ΒΟΞ. Η άλλη είναι να αφήνει να έρχονται τα ΜΑΤ δίπλα στο ΒΟΞ και να προκαλούν. Στη δεύτερη περίπτωση σας το υπογράφω εγώ θα γίνουν τα εξής:
1ον άγριες συμπλοκές έξω από το ΒΟΞ με εμάς και τα ΜΑΤ. Ξεχάστε την εικόνα που τα ΜΑΤ ρίχνουν κρότου λάμψης και ο κόσμος τρέχει. Θα κάτσουμε ακίνητοι να πεθάνουμε απ’ έξω.

2ον Θα #^**^%< όλα τα εργοτάξια της γραμμής 4.

3ον Όλες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

4ον Όλες οι τουριστικές περιοχές το Καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης.

5ον Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού.

Ή θα μπουκάρουμε σε όλα μέσα και θα εκτεθεί η Κυβέρνηση διεθνώς, ή θα πυροβολήσουν μέλη του Ρουβίκωνα για να μην μπουν με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που γράφω τώρα είναι το σχέδιο «πόλεμος για ένα οχυρό» το έχουμε συζητήσει έχει οργανωθεί και έχει εγκριθεί σε ολομέλεια τον Απρίλιο του 2024».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις