Site icon NewsIT

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Διακινητές είχαν στοιβάξει σε αυτοκίνητο 7 μετανάστες

17.09.2024 | 08:25
Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Διακινητές είχαν στοιβάξει σε αυτοκίνητο 7 μετανάστες

Άγρια καταδίωξη σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (15.9.2024) στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θέλησαν να κάνουν έλεγχο σε αυτοκίνητο που κινούταν στην οδό Αχαρνών με τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα και να εξαφανίζεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η καταδίωξη έγινε το πρωί της Κυριακής στην Αθήνα όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Αχαρνών ένα αυτοκίνητο με πολλούς επιβάτες και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει.

Ο οδηγός αντί να σταματήσει επιτάχυνε, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους κυνηγούν στο κέντρο της Αθήνας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει.

Αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν το αυτοκίνητο διαπίστωσαν πως μέσα βρίσκονταν στοιβαγμένοι 7 μετανάστες από το Νεπάλ, 4 άνδρες και 3 γυναίκες. 

Στη συνέχεια και μετά από έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν κρυμμένοι σε σπίτι στην Αθήνα 11 μετανάστες από το Νεπάλ και το Θιβέτ που δεν διέθεταν τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα. 

Σε βάρος των 2 διακινητών, ενός 47χρονου από το Νεπάλ και μιας 45χρονης ελληνίδας), μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας κατά συναυτουργία, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία, κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ακόμα ένα άτομο που αναζητείται από τις αρχές.

Η καταδίωξη

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι 2 διακινητές παρέλαβαν τους μετανάστες, τα ξημερώματα της Κυριακής από τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. 

Οι μετανάστες κατέβαλλαν από 500 έως 1.000 ευρώ έκαστος το οποίο θα αφαιρούνταν από την εργασία τους.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση, κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής-χαρτογράφησης για τους 18 μετανάστες (7 από το όχημα και 11 από το safe house), προκειμένου να εφαρμοστεί η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους.

Στην κατοχή του 47χρονου οδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας Πακιστανικών Αρχών ενώ στην κατοχή της 45χρονης συνοδηγού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Οι διακινητές, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version